Kılıçdaroğlu, 'Vuracağız neşteri' demişti: Devlet malını geri alacak ofis kuruluyor

Kılıçdaroğlu, 'Vuracağız neşteri' demişti: Devlet malını geri alacak ofis kuruluyor
Millet İttifakı, yolsuzlukla mücadele kapsamında, "Mal Varlıklarının Geri Alınması Ofisi” kuracak. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Vuracağız neşteri, alacağız devlet malını geri" demişti.

Artı Gerçek - Millet İttifakı bileşen partileri pazartesi günü açıkladıkları 'Ortak Mutabakat Metni'nde de belirtilen, yolsuzlukla elde edilen ve yurt dışına kaçırılan paraların geri getirilmesi için “Mal Varlıklarının Geri Alınması Ofisi” kuracaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup konuşmasında, "Çeteleri temizleme, devlet hazinesinden sülükleri temizleme operasyonum başlamadan önce Ankara'ya dev bir dijital pano kurduracağım. Adı 'Çetemetre' olacak!" demişti.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; CHP'li Kurmaylar, Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında dile getirdiği '418 milyar dolar'ın şu ana kadar dürüst bürokratlarla tespit edilebilen miktar olduğunu belirterek, “Kuracağımız ‘Hasar Tespit Komisyonu’ belki çok daha yüksek bir rakam bulacak. O zaman köprü, otoyol, hastane ihalelerinde neler yapıldığı, kimlere ne garantiler verildiği tam anlamıyla ortaya çıkacak. Bu kapsamda da hukuki çerçevede bunun hesabı sorulacak” değerlendirmesinde bulundu.

Komisyonun ne yapacağına dair de konuşan kurmaylar şöyle konuştu:

“Yolsuzluklarla vatandaşın alın terinden çalınan paralar var. Bunların geri alınması için hukuki çalışma ve inceleme gerek. Çünkü hem ulusal alanda hem de uluslararası alanda geri gelecek bir paradan söz ediyoruz. Bu ofis de bunu sağlayacak. Örneğin, uluslararası alanda geri dönüş işlemi yapılırsa tahkime bile gidilse devletimizin lehine olan örnekler sunulacak. İşte bunun için de bir hazırlık yapılması gerekiyor. Ofis onu yapacak.”

'VURACAĞIZ NEŞTERİ, ALACAĞIZ DEVLET MALINI GERİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında gündemi yolsuzluk olmuştu. "Arsız ve hırsıza muamelemiz açıktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Vuracağız neşteri, alacağız devlet malını geri" demişti.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Cüneyt Arkın'ın 'Komiser Kemal' karakteriyle başrolünde oynadığı 'Hınç' filmine atıfta bulunarak, Komiser Kemal'in intikam alacağını kişilere kullandığı, 'Ben Kemal, geliyorum' repliğine yer vermişti. Kılıçdaroğlu konuşmasını, "Seçimin ertesi gününde onların telefonları acı acı çalacak, açtıkları telefonların ucunda bir ses duyacaklar, 'Ben Kemal, geliyorum'" diye bitirmişti.

İktidara geldiklerinde devlet hazinesini çetelerden temizleme sözünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu,"Çeteleri temizleme, devlet hazinesinden sülükleri temizleme operasyonum başlamadan önce Ankara'ya dev bir dijital pano kurduracağım. Adı 'Çetemetre' olacak!" ifadelerini kullanmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar