Erdoğan, Batı'yı kendi yurttaşlarıyla tehdit etti

Erdoğan, Batı'yı kendi yurttaşlarıyla tehdit etti
34 ay sonra grupta konuştu. İstedikleri isimleri iade etmeyen Batıya 'Yarın öbür gün sizlerin de bizlerin eline düşenleriniz olduğunda, istediğinizde bunları alamayacaksınız' dedi.

HABER MERKEZİ- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel başkanı seçilmesinin ardından partisinin TBMM'deki grup toplantısında ilk kez hitap etmek üzere Meclis'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. 

Erdoğan, AKP Grubunda Binali Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkarken salonu dolduran AKP'li izleyiciler Samanyolu şarkısını söyledi.

"34 ay tam olarak da bin 44 gün sonra burada bu salonda sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum" diyen Erdoğan, 16 Nisan halkoylamasına değindi. Halk oylamasının sonucu doğan hakkı kullandığını anlatan Erdoğan, önce partiye üye olduğunu daha sonra da genel başkanlığa seçildiğini anlattı.Erdoğan, "İnşallah bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor. Bunu özellikle ifade etmek durumundayım" diye konuşan Erdoğan, parti kurullarının tüm toplantılarına katılmaya çalışacağını Cumhurbaşkanlığı görevi nedeniyle katılamadığı toplantılara da grup başkan vekili olarak 'kardeşim' dediği Binali Yıldırım'ın başkanlık edeceğini söyledi. 

1044 gün sonra ilk kez partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi de, gerçek manada cumhuriyeti de, gerçek manada refahı da getiren parti AK Parti olmuştur. AK Parti demokrattır. Bunun için milletin tercihlerini en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir. Açık söylemek lazım AK Parti devrimci bir partidir" ifadfesini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"En son 3 yıl önce sizlerle bu salonda birlikte olmuştuk. Yaklaşık 34 ay, tam olarak da 1044 gün sonra burada sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bilindiği gibi 16 Nisan halk oylamasının getirildiği yeniliklerden biri de, cumhurbaşkanının partili olmasının önünün açılmış olmasıdır. Anayasa değişikliğimizin kabul edilmesinin ardından biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz. 2 Mayıs'ta davete icabetle AK Parti'ye giderek üye olduk. Ardından 21 Mayıs'ta toplanan olağanüstü kongremizde genel başkanlık görevine seçildik. Dün genel merkezimizde MKYK toplantımızı yaparak MYK'mızı belirledik. Durmak yok, yola devam.

YILDIRIM'A ÖVGÜ

"İnşallah bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor. Bunu da özellikle ifade etmek durumundayım. Özellikle MYK toplantılarına iştirak etmeye çalışacağız. Ancak cumhurbaşkanı sıfatıyla yürütmem gereken görevlerim de var. Katılamadığımız toplantılara sayın Binali Yıldırım kardeşim katılacak, başkanlık edecek. Kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak bir süreci başarıyla yürütmüştür. Tüm çalışmaları için kendisine şahsım ve milletim adına, sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum.

'AK PARTİ CUMHURİYETÇİDİR'

"Partimizi kurduğumuzda milletimize "Türkiye'nin sorunları çözümsüz değildir" demiştik. Çareyi başka yerde değil, milletimizde arayacağımızı söylemiştik. Milletimize zorlaştıran değil, kolaylaştıran; iten değil, kucaklayan; bölen değil, birleştiren bir yönetim anlayışı vaat etmiştik. En önemlisi de toplumsal merkezi siyasi merkeze taşıma sözü vermiştik. Bu da Türkiye'nin siyasi hayatında bir ilkti. İşte bu anlayışla açıkladığımız parti programımızda yer alan hususların tamamını hayata geçirmeye çalıştık. Tabii bu hususlardan hala yapamadıklarımız var, yapmamız gerekenler var. İnşallah bunları yapacağız. AK Parti kendisini sürekli yenilemesine rağmen çizgisinde en ufak bir sapmaya mahal vermemiş bir partidir. Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi de, gerçek manada cumhuriyeti de, gerçek manada refahı da getiren parti AK Parti olmuştur. AK Parti demokrattır. Bunun için milletin tercihlerini en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir. Bunun için bir kişiye, bir zümreye, terör örgütlerine değil sadece cumhura dayanmış, millete teslim olmuştur. AK Parti millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda, icraatlarda şu veya bu ülkenin değil sadece milletin ne dediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Ülkemizin bütünlüğüne ve milletimizin birliğine husumet göstermeyen herkesi tüm farklılıklarına bakmaksızın kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür.

'AK PARTİ DEVRİMCİ BİR PARTİDİR'

"Dünyanın neresinde gözü yaşlı, eziyet çeken mazlum varsa hepsine el uzattık. Şurası çok önemli. Bunları iyi işlememiz lazım. Türkiye geçtiğimiz yıl yaptığı 6.5 milyarlık insani yardımıyla tüm dünyaya örnek olmuştur. Ülkemize giren üç milyon kardeşimiz için yaptıklarımızla bu konuda kıllarını kıpırdatmayan ülkelere biz, insanlık dersi verdik.

AK Parti elbette aynı zamanda muhafazakardır. Milletimizin tarihine, kültürüne, değerlerine saldırılmasına, tahribine karşı çıkmış bu değerlere sımsıkı sarılmıştır.

Açık söylemek lazım AK Parti, devrimci bir partidir. Batı ne diyordu, "AK Parti bir sessiz devrim gerçekleştirdi" diyordu. Türkiye'nin en etkili değişimleri AK Parti dönemlerinde yaşanmıştır. Hak ve özgürlükler konusunda atılamayan adımlar, bizim dönemimizde atılmıştır. Devrimciyiz diyenlere söylüyorum, AK Parti'nin attığı adımları AK Parti'den önce hanginiz attınız? Siyasi partilere yaşam hakkı vermediniz. Bizi bile kapatmaya yeltendiniz, hatta partinizin başındaki zat kalktı dedi ki, "Ankara'da savcılar varmış" dedi. Niye? AK Parti'nin varlığı onları ürkütüyordu. Ya bu ülkede kılık kıyafet noktasında bizim yavrularımızı üniversitelerin kapısından kovan siz olmadınız mı? Hüngür hüngür ağlayan kızlarımızı sokaklarda yürüyen siz olmadınız mı? Nerede eğitim özgürlüğü, nerede inanç özgürlüğü? "Benim sınıfımdan olanlarla olun" mantığı, özgürlük tanımında yoktur. Hamd olsun bizim şu an böyle bir sıkıntımız yok.

Ya bu milletin fertlerini, bu milletin bireylerini birbirine düşürmeye çalıştığınız sürece bu millet size bu ülkede iktidar vermeyecektir. Bunu da böyle bilin. Ekonomi alanında Meclis'te yapılanların tamamının kat ve kat fazlası hizmetler, bizim dönemimizde gerçekleştirilmiştir. Bu şekilde AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti devletini milletimizle buluşturmuştur."

'CİZRE'YE ŞEHİR SÖZÜMÜZ VAR'

Şırnak ve Cizre'ye şehir sözümüz var. Bu bir kentsel dönüşümdür. Olay sadece valiliğin ve bazı kurumların taşınmasıdır.

'İADE ETTİNİZ, ETMEDİNİZ MEN DAKKA DUKKA'

"AK Parti devleti milletle buluşturmuştur. Bunun en büyük örneği 15 Temmuz'dur. Milletimiz o devletine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmak için gece adeta kıyam etmiştir. Bir çağrıya ülkemizin dört bir köşesinden milletimizi meydanlara dökülerek bu cevabı vermesi anlamlıdır. Dünyada bunun bir benzeri yoktur. Ben milletimle gurur duyuyorum. 249 şehit verdik ama, 2193 gazimiz oldu ama, hiç olmazsa bu FETÖ'nün, bu alçak FETÖ'nün kahpe arkasındaki iz sürücülerine bu ülke teslim olmamıştır. Şimdi duruşmalar başladı. Ankara, İstanbul duruşmalar başladı. Bu duruşmalarla birlikte bizler tabii, bütün şehitlerimizin ailelerine, gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla adaletin sağlandığını göstereceğiz. Dünyada bunları korumaya kalkan ülkelerin önüne de bu kararları koyacağız. Ben buradan dünyaya sesleniyorum. Sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın öbür gün sizlerin de bizlerin eline düşenleriniz olduğunda, istediğinizde bunları alamayacaksınız. Biz sizden bizim ülkemize ait, ki inşallah bunları vatandaşlıktan çıkaracağız, bunları süratle bize iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz ettiniz, etmediniz men dakka dukka. Biz de bunları yaparız."

'METAL YORGUNLUĞU VAR'

"16 Nisan'da kabul edilen anayasa değişikliği ile başarı çıtayı yüzde 50 artı 1'e yükselti. 1 Kasım'da aldığımız tarihimizdeki en yüksek oy oranı dahi artık yeterli değildir. Her ne kadar cumhurbaşkanlığı ile milletvekilleri sandığı ayrı kurulacak olsa da, her ikisinde de yüzde 50'nin üstünü görmeliyiz. Bunun için de hiç vakit kaybetmeden kollarımızı sıvamalıyız. Sandıkta yüzde 50'nin üstüne çıkmak için milletimizin her bir ferdini kucaklamalıyız. Seksen milyonunun tamamını kucaklayacak bir çalışma programı hazırlıyoruz. Bu yıl sonuna kadar bir defa il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız kesinlikle, dün de arkadaşlarımla paylaştım, tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz. Ortada bir metal yorgunluğu var. Onun için çok daha dinamik, çok daha gayretkeş ekiplerle 2019'a hazırlanmamız gerekiyor."

Öne Çıkanlar