Ataç Baykal: Babam istifa etmeyi asla düşünmüyor

Ataç Baykal: Babam istifa etmeyi asla düşünmüyor
Deniz Baykal'ın oğlu Ataç Baykal, gazeteci Şaban Sevinç'in gündeme getirdiği iddiayı yalanladı: "Babam, CHP’den istifa etmeyi asla düşünmüyor."

Artı Gerçek - Aslı Baykal'ın CHP'den istifa ettiğini duyurmasının ardından Deniz Baykal'ın Cumhur İttifakı'na katılacağı iddiası üzerine Ataç Baykal konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Babası Deniz Baykal'la konuştuğunu belirten Ataç Baykal "Aslı’nın CHP üyeliğinden istifasını kendisi ile konuşmadığını, hatta istifa ettikten sonra haber verdiğini söyledi. Aslı’nın istifası Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüşün sonucu alınmış bir karar değildir" dedi.

Aslı Baykal'ın istifasının Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüşün sonucu alınmış bir karar olmadığını belirten Ataç Baykal, babasının CHP'den ayrılmayı düşünmediğini söyledi. Bizim TV’ye konuşan Ataç Baykal şunları söyledi: "Babam, CHP’den istifa etmeyi asla düşünmüyor, herkese de sakın istifa etmeyin diye telkinde bulunuyor. Aslı’nın istifası için babam, 'Bana bu bildirildi, oturup konuşalım diye önceden sorulmadı' dedi."

'DEVLET MEMURU OLMASAM PARTİYE ÜYE OLURDUM'

İstifa öncesi Aslı Baykal'ın CHP üyesi olduğunu bile bilmediğini aktaran Ataç Baykal " Bu tartışmalar üzerine üye olduğunu öğrendim. Devlet memuru olmasaydım ben bugün CHP’ye üye olurdum" açıklamasında bulundu.

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, "Gördüğüm lüzum üzerine" diyerek sosyal medya hesabından CHP'den istifa ettiğini duyurmuştu. Gazeteci Şaban Sevinç, Deniz Baykal'a yakın bir isimle konuştuğunu belirterek, "Deniz Baykal’a en yakın isimlerden biri ‘CHP’den istifa ederse şaşırmam’ dedi. CHP’nin şu anki yönetiminden ve Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki politikalarından çok rahatsız" iddiasında bulunmuştu.

Öte yandan AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan Twitter hesabı üzerinden "Aldığım bir kulis" diyerek, "Milli ve yerli cephe genişliyor …Cumhur İttifakı'na Sn. Deniz Baykal da katılacak" paylaşımını yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar