Avrupa’daki Türklere: 3 değil 5 çocuk yapın

Avrupa’daki Türklere: 3 değil 5 çocuk yapın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da yaşayan Türklere ‘Daha çok işyeri açın, en iyi arabalara binin, 3 değil 5 çocuk yapın. Size yapılan terbiyesizliklere...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da yaşayan Türklere ‘Daha çok işyeri açın, en iyi arabalara binin, 3 değil 5 çocuk yapın. Size yapılan terbiyesizliklere verilecek en güzel cevap bu’ çağrısı yaptı.

POLİTİKA- Eskişehir'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde yine Avrupa ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Eğitim, sağlık, adalet, toplu konut, ulaşım, haberleşme, sosyal yardımlaşma ve diğer tüm alanlarda ülkemize çağ atlattık. Çıkmış anamuhalefetin başındaki zat diyor ki, huzur yok diyor. Mutluluk yok diyor. Refah yok diyor. Yazıklar olsun. Sen SSK'nın başındayken hastanelerin halini benim vatandaşlarım bilir. İlacımızı alamıyorduk ilacımızı. Kuyruklarda sıraya giriyor tedavi olamıyorduk. O zaman genel müdür kimdi? Sendin. Fakat bunda yalan dizboyu. Şimdi İnşallah Kasım'da 2 bin 100'ü aşkın yatak sayısıyla Eskişehir Şehir Hastanesi emrinize giriyor. Biz buyuz, farkımız bu. Biz bu millete Kanunu Sultan Süleyman gibi hedef koyduk.

"16 Nisan'da milletimizin huzuruna gelecek Anayasa değişikliği halkoylamasından sonra inşallah Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Biz faniyiz, her an ölürüz. Hepimiz o musallaya geleceğiz. Türkiye bu sistemle 2023 hedeflerine, 2053, 2071 vizyonlarını hayata geçirecek. 16 Nisan'da bu sistemi oyluyoruz.

‘Avrupa'nın Türk düşmanlığı'

"Demokrasinin ve özgürlüklerin batı ülkelerin bile ötesinde yaşadığı bir yerdeyiz. Avrupa'nın tüm demokratlıkların, özgürlükçülüklerin işin ucu kendi çıkarlarına dokununcaya kadar olduğunu hep birlikte gördük mü? O ülkelerde ırkçılık, faşistlik, İslam karşıtlığı prim yapıyor, hepsi de demokrasi, hak, hukuk ve adaleti bir kenara bırakıp o tarafa yöneldiler. Girelim dediğimiz AB var ya. AB Adalet Divanı karar alıyor. Ne diyor; başörtüsünü yasaklıyor! Bıktık yahu bıktık! Hani din özgürlüğü vardı. Hani inanç özgürlüğü vardı? Sıkıysa Kipa'yı da yasaklasana. Yasaklayabilir mi, ah kardeşlerim ah! Türkiye başta olmak üzere kendilerinin dışındaki herkese kriter dayatanlar bunlar değil mi?

"Onlar Türkiye'nin ekonomisiyle demokrasisiyle Türkiye'deki ve dünyadaki konumundan rahatsızlar. Çünkü onların hayalindeki Türkiye kendilerine bağımlı olan bir Türkiye.

"Buradan Avrupa'daki vatandaşlarıma sesleniyorum, yaşadığını yerler sizin sılanızdır, daha çok işyeri açın, en iyi arabalara binin, çocuklarınızı daha iyi okullarda okutun, 3 değil 5 çocuk yapın. Size yapılan terbiyesizliklere verilecek en güzel cevap bu olacaktır."

Öne Çıkanlar