AYM'nin Can Atalay kararı ertelendi

AYM'nin Can Atalay kararı ertelendi
Anayasa Mahkemesi'nin, cezaevinde bulunan TİP milletvekili Can Atalay'ın 'hak ihlali' nedeniyle yaptığı bireysel başvuru hakkında vermesi beklenen karar 'ileri bir tarihe' ertelendi.

Artı Gerçek - Anayasa Mahkemesi, Gezi Davası'nda aldığı 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusunun görüşmesini ileri bir tarihe erteledi.

BİR ÜYE 'HAZIRLANAMAMIŞ'

Bir üyenin "dosyaya hazırlanamadığını" söylemesi üzerine, Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü gereği dosyanın görüşülmesi başka güne bırakıldı. Buna göre, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyeli Genel Kurulu, ileri bir tarihte yeniden görüşecek.

Geçen aylarda da Selahattin Demirtaş'ın başvurusu aynı gerekçeyle ertelenmişti.

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs genel seçimlerinde TİP'ten Hatay milletvekili seçilen ancak mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmeyen Gezi Davası tutuklusu avukat Can Atalay'ın tahliye ve yargılamanın durması istemi, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından reddedilmişti. Atalay bunun üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne 'hak ihlali' başvurusunda bulunmuştu.

Atalay'ın avukatları, milletvekili seçilerek yasama dokunulmazlığı kazanan başvurucunun yargılamada durma kararı verilmesi talebinin reddedilerek yargılamaya devam edilmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, tahliye talebinin reddedilmesi nedeniyle de kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini belirtmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin 5 Ekim'deki yapılan toplantısında, Atalay'ın başvurusunun Genel Kurul'a sevkine ve 12 Ekim tarihinde görüşülmesine karar verilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar