Babacan: Bugün tedbirleri konuşmanın değil, acıyı paylaşma günü

Babacan: Bugün tedbirleri konuşmanın değil, acıyı paylaşma günü
Amasra'daki maden faciası nedeniyle Erzurum mitingini iptal eden DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ölen madenciler için dua okudu. Babacan, facia ile ilgili "Bugün, tedbirleri konuşmanın değil, acıyı paylaşma günü" dedi.

Artı Gerçek - DEVA Partisi bugün Erzurum’da düzenleyeceği mitingi Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciası nedeniyle iptal etti. Partisinin Erzurum İl Başkanlığı’nı ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, burada bekleyen kalabalığa seslendi, hayatını kaybeden madencilerin ardından dua okudu.

Ölen madencilerden isimleri açıklananları tek tek anan Babacan, “Sayılardan bahsedince anlamını yitiriyor. Hepsi can. Hepsinin eşi, çocuğu, yakınları var. Hepsi kardeşimiz. Hepsi vatandaşımız. Hepsi insan” dedi.

'BUGÜN TEDBİRLERİ KONUŞMANIN DEĞİL, ACILARI PAYLAŞMANIN GÜNÜ'

Babacan konuşmasında, "bugünün tedbirlerin konuşulması değil, acıyı paylaşma günü olduğunu" söyledi:

“Allah beterinden saklasın. Allah bu millete bir daha böyle büyük acılar göstermesin. Bugün tedbirleri, niye olduğunu, nasıl olduğunu konuşmanın günü değil. Bugün acıyı paylaşma günü. Kalbimiz Amasra’da. Kalbimiz hayatını kaybedenlerle ve onların yakınlarıyla. Tüm millet olarak başımız sağ olsun.”

Amasra’da acı büyükken Erzurum’da miting yapmanın doğru olmayacağına karar verdiklerini söyleyen Babacan, sahadaki duruma göre Amasra'ya gideceğini de söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar