Babacan: Erdoğan'ın adaylığına itiraz dilekçemizi YSK'ye vereceğiz

Babacan: Erdoğan'ın adaylığına itiraz dilekçemizi YSK'ye vereceğiz
Babacan, katıldığı programda "Sayın Erdoğan adaylığı için başvurduktan hemen sonra biz de "Bu hukuken mümkün değildir, Anayasa'ya aykırıdır" diyeceğiz ve dilekçemizi YSK'ya vereceğiz" dedi.

Artı Gerçek - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı programda seçim değerlendirmelerinde bulundu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığının Anayasa'ya uygun olmadığını bir kez daha dile getirdi.

Flash Haber TV'de Türkiye Nereye programına konuk oldu. Gündeme dair sorulara yanıt veren Babacan, seçimle ilgili şunları söyledi:

'HAYIRLI İŞTE ACELE ETMEK LAZIM'

"Artık seçim kararı alındı, seçime doğru yürüyoruz. Hazırız; planlarımızla hazırız, kadrolarımızla hazırız bir de hayırlı işte acele etmek lazım. Fazla beklememek lazım."

Gazeteci Fatih Ertürk'ün "Sayın Cumhurbaşkanı'nın yeniden adaylığına dair bir Anayasa tartışması var. Aklınıza bir çelişki gelmiyor mu? Anayasaya aykırı bir adaylıkla gelen bir rakibi sandıkta yenmek bir sıkıntı yaratmayacak mı?" sorusu üzerine Babacan şu yanıtı verdi:

'DİLEKÇEMİZİ YSK'YA VERECEĞİZ'

"Bu önemli bir konu. Tutarlılık adına biz YSK'ya resmen başvuruda bulunacağız. Sayın Erdoğan adaylığı için başvurduktan hemen sonra biz de diyeceğiz ki "Hukuken bu mümkün değil." Partimizdeki hukukçuların tamamı böyle düşünüyor, bu sayın Erdoğan'ın ikinci dönemidir. Türkiye'deki hukukçuların da kahir ekseriyetinin değerlendirmesi bu. Dolayısıyla, "Bu mümkün değildir, Anayasa'ya aykırıdır" diye biz dilekçemizi YSK'ya vereceğiz."

Ardından " YSK'nın böyle bir konuda nasıl karar vereceğini tahmin etmek çok zor değil" diyerek YSK'nın Erdoğan'ın iddiasını doğrulayacağı ve "sistem değişmiştir, kilometre sıfırlandırılmıştır" gibi gerekçeler uyduracağı yorumunu yaptı.

Öte yandan AKP ve MHP temsilcileri, dün Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti.

Adaylık dilekçesi, AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve MHP Seçim İşleri Başkanı Feti Yıldız ve grup başkanvekilleri tarafından YSK'ya teslim edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar