Bahçeli Meclis'teki yumruklu saldırıyı savundu: 'AKP, MHP olmadan gereğini yaptı'

Bahçeli Meclis'teki yumruklu saldırıyı savundu: 'AKP, MHP olmadan gereğini yaptı'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de Can Atalay oturumu sırasında AKP Milletvekili Alpay Özalan'ın başlattığı yumruklu saldırıyı savundu. Bahçeli "Cumhur İttifakı’nın kurucularından AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da gereğini yapmış" dedi.

Artı Gerçek - Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi için 'yok hükmünde' kararı vermesinin ardından TBMM dün olağanüstü toplandı.

Türkiye İşçi Partisi milletvekili Ahmet Şık, kürsüde konuşma yaparken AKP milletvekili Alpay Özalan'ın saldırısına uğradı. TBMM İdare Amiri Özalan'ın daha önceleri de yaptığı gibi saldırısı sonrası yaşanan arbede de muhalefet milletvekillerinden yaralananlar oldu.

'CAN ATALAY KONUSU TAMAMIYLA KAPANDI'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'teki yumruklu saldırıya açık destek vererek, "Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır" ifadesini kullandı.

Bahçeli, şu açıklamayı yaptı:

"MHP Lideri Bahçeli: Gazi Meclis'te vuku bulan hazin ve talihsiz olaylar, son derece üzücüdür. Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırmıştır. Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır. Fakat kahırdan lütuf doğmuş, gölgelenmiş Gazi Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar