Bahçeli'nin ilk mitingdeki hedefleri: ABD ve CHP

Bahçeli'nin ilk mitingdeki hedefleri: ABD ve CHP
Mersin'de yerel seçim mitinglerini başlatan MHP lideri, "ABD'nin komşu ülkelerdeki varlığı gayriahlakidir, gayrihukukidir, gayrimeşrudur" dedi. Bahçeli, CHP'yi de "Bugünkü CHP iflas etmiştir. Bugünkü CHP esirdir, işgal edilmiştir" diyerek hedef aldı.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerine 63 gün kala, ilk mitingini Mersin'de 'Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin' sloganıyla yaptı.

CHP yönetimindeki Mersin'de 'kayırmacılık, haksızlık, partizanlık, yolsuzluk ve hukuksuzluk' olduğunu iddia eden Bahçeli, "Biti kanlanan devlet ve millet muhalifi dar bir kadro" ifadesini kullandı.

CHP ile DEM Parti arasındaki işbirliği görüşmelerini kast ederek, "Demlene demlene dejenere olmuş teslimiyetçi CHP'ye Mersin'in mesajını veriyorsunuz. "Yönetimi altında bulunan belediyeleri bölücülere, terörist sevicilere teslim eden bu CHP’dir. Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP esirdir, işgal edilmiştir. Mersin'i 'demlenmiş CHP' musibetinden arındırmak milli güvenliğimiz, milli huzurumuz, milli onurumuz adına mecburiyettir" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR'

Gazze'de kahredici ve korkunç bir insani dram yaşandığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"114 gündür çocuklar katlediliyor, bebekler süt yerine kendi kanlarını içerek hayatlarını kaybediyor. İsrail soykırım suçu işliyor, masum savunmasız insanları hedef alıyor. Artık bu kan durmalı, silahlar susmalıdır. İsrail-Filistin arasında barış sağlanmalı, 2 devletli çözüm iklimi oluşmalıdır. Geçtiğimiz cuma günü Uluslararası Adalet Divanında İsrail'in barbar saldırılarıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı alınması müspet bir gelişmedir."

'TÜRKİYE, ABD İLE SINIR OLMAKTAN RAHATSIZDIR'

MHP lideri, Suriye ve Irak'ta yaşananlardan dolayı ABD'yi de hedef aldı:

"Irak ve Suriye'nin kuzeyinde meşru ve hukuki varlığımızı çekemiyorlar. Terörü kaynağında yok etme stratejimizi engellemek için her yolu deniyorlar. Sınırlarımızın mücavir noktalarında tesis edilen üs bölgelerimize saldırıyorlar. PKK/YPG'yi silahlandırıp Türkiye'ye yönelik kanlı eylem talimatı veriyorlar. ABD, Irak ve Suriye’deki varlığımızdan son derece huzursuzdur. Peki ABD Suriye'de ne arıyor? Irak'ta ne geziyor? İç sorunları giderek yaygınlaşan, Teksas krizinden sonra eyaletleri arasındaki cepheleşmesi sertleşen ABD'nin komşu ülkelerdeki varlığı gayriahlakidir, gayrihukukidir, gayrimeşrudur. Türkiye, ABD ile sınır olmaktan rahatsızdır, bölücü terör örgütüne verilen destekten rahatsızdır, siyasi, ekonomik ve diplomatik dayatmalardan rahatsızdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar