Koca'dan sahte doktor açıklaması: Maaş alması gibi bir durum söz konusu değil

Fahrettin Koca tutuklanan sahte doktor Ayşe Özkiraz'la ilgili bir soruya verdiği yanıtta, müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Koca ayrıca, "Tek bir kit ile influenza A, influenza B, Covid-19 ve RSV'ye aynı anda bakılacak" dedi.

Koca'dan sahte doktor açıklaması: Maaş alması gibi bir durum söz konusu değil

Artı Gerçek - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Koca, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte doktorun görev yaptığı iddiası ile ilgili konuştu.

Müfettiş görevlendirdiklerini belirten Bakan Koca, ‘Göreve başlaması ve maaş alması gibi bir durum söz konusu değil. Bize herhangi bir belge, beyanda bulunmuşluğu yok’ dedi.

‘GÜÇLÜ BİR BİLİŞİM ALTYAPIMIZ VAR’

Bakan Koca, durum ortaya çıktıktan sonra tedbir alınacağını söyledi. Bakan Koca, görevdeki hekimlerin diplomalarının sorgulanması ihtimaliyle ilgili ise şunları söyledi:

"Ülkemizde sadece hekimler için değil tüm diplomaların nasıl kontrol edileceği bellidir. Biz ayrıca kendi veri tabanımızda da kayıtları tutuyoruz. Güçlü bir bilişim altyapımız var. Bu durum, bizce müstakil bir örnektir. Gereğini yapacağız. Gözlem ve staj amaçlı talepler, il sağlık müdürlükleri aracılığı ile takip edilmelidir. Mevcut uygulamamız da budur. Olayı her boyutu ile değerlendiriyoruz.”

'YERLİ KİT BİR AY İÇİNDE DEVREYE GİRECEK’

Solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını söyleyen Bakan Koca, “Koronavirüs ile diğer üst solunum yolu enfeksiyonları birbirine karışmış vaziyette. Influenza (grip) ve RSV vakaları daha yoğun görülmekte” dedi.

Yerli kit üretilmeye başladığını belirten Bakan Koca şunları kaydetti:

“Taramalarımızda artık üçlü solunum yolu paneli bakacağız. Yani tek bir kit ile influenza A, influenza B, Covid-19 ve RSV'ye aynı anda bakılacak. Artık bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunda Covid mi, RSV mi, influenza A veya B mi, hangisi olduğunu, yerli üretim kitten öğrenebilme ve yaygın kullanma imkanımız olacak. O da muhtemelen bir ay içinde devreye girmiş, ilgili hastanelerde kullanılıyor olacak. Bu konuda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'mızı görevlendirdim. Yerli imkanları değerlendirerek ülkemizde yerli multipatojen test kiti üretilecek ve çok kısa sürede yaygın kullanıma geçilecek."(HABER MERKEZİ)