Bakan Uraloğlu: Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de risk yok

Bakan Uraloğlu: Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de risk yok
İsrail'in 5 bin çağrı cihazına patlayıcı yerleştirerek Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırı, "Türkiye'deki cihazlarda da risk var mı?" sorusunu gündeme getirdi. Bakan Uraloğlu "Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

Artı Gerçek - Lübnan'da Hizbullah'ın yaygın olarak kullandığı çağrı cihazlarına, İsrail tarafından patlayıcı yerleştirildiği ortaya çıktı. İsrail'in dünkü siber saldırısında çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 10 kişi ölürken, yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı.

Çağrı cihazlarının patlayıcıya dönüştürülmüş olması, "Türkiye'de de risk var mı?" sorusunu gündeme getirdi. Konuya ilişkin AA'nın sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

Uraloğlu, patlayıcının önceden yerleştirilmesi ihtimalinin daha güçlü olduğunu söyledi.

'İKİ SENARYO ÜZERİNDE DURULUYOR'

Bakan Uraloğlu, saldırıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"İki türlü senaryo olabileceği üzerinde duruyor arkadaşlarımız. Biri; İsrail bunların değişim yenileme sürecinde istedikleri gibi donattıkları bir patlayıcı yerleştirme ihtimalini de katarak söylüyorum, bu cihazları satın aldırıldığı şekilde aynı anda çok kısa aralıklarla patlatılabildiği, ikinci ihtimal bazı sinyallerle bataryaların kısa devreyle ısıtılması sonucu patlatılması. Buralarda ölümcül sonuç, önemli yaralanma olmadı onun için ilk söylediğimiz ihtimal biraz daha güçlü duruyor."

KORONA DÖNEMİNDE VERİ SIZINTISI

Bakan Uraloğlu, koronavirüsü döneminde herkesin kişisel verilerinin çalındığı haberlerine ilişkinse "Bugünün Türkiye'sinde kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski yok. Böyle bir sızıntı güncel olarak söz konusu değildir" diyerek, iki yıl önce gerçekleştiği belirtilen olayı üstü kapalı doğrulamış oldu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar