Bakırhan Van'da konuştu: Ne yaptın parayı kayyım efendi?

Bakırhan Van'da konuştu: Ne yaptın parayı kayyım efendi?
Van'da halk buluşmasına katılan HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyar TL'lik borcunu vurguladı. Bakırhan, "Van’daki taşınmazları sattın ve peşkeş çektin. Ne yaptın bu parayı kayyım efendi?" dedi.

Şenol BALI


VAN - HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Muş’taki temaslarının ardından bugün Van’da halk buluşmasına katıldı. Gevaş ilçesinden büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Bakırhan, yüzlerce araçlık konvoyla kent merkezine geçti.

BAKIRHAN'DAN KONVOYUNUN DURDURULMASINA TEPKİ

Musa Anter Parkı’nda halka seslenen Bakırhan, Edremit ilçesinde konvoyunun durdurularak uzun süre bekletilmesine tepki gösterdi. Bakırhan, şunları söyledi:

"Başka partinin ilçe başkanının yanında hazırolan geçenler, parlamentonun üçüncü büyük partisinin eş genel başkanı geldiği zaman 10 metrede bir GBT yaparak, konvoyumuzu durdurarak Van halkının iradesini yıkacaklarını düşünüyorlar. Artık anlayın, aradan 40 yıl geçti. Cezaevleriniz, işkenceleriniz, GBT’leriniz, engellemeleriniz bir işe yaramadı. İşe yarasaydı bir önceki seçimde Van’da 10 belediye kazanarak size bu coşkusunu göstermezdi. Eğer bir devlet aklı varsa bu baskılardan vazgeçin. Kürdün iradesini tanıyın. Kürdün iradesini engelleyerek, yerine devlet memuru atayarak yok edemezsiniz. Bu halkın davası haklı bir davadır. Haklı davası olan bir halk yenilmez."

'KAYYIMLARIN YOLSUZLUKLARINI TEK TEK ORTAYA ÇIKARACAĞIZ'

Kayyumları tanımadıklarını belirten Bakırhan, kentteki tüm belediyeleri alacaklarını söyledi. Bakırhan, şöyle konuştu:

“Başta büyükşehir olmak üzere dokuz belediyemize kayyım atadılar. Kayyım eşittir kadın karşıtı, Kürt karşıtı, yolsuzluk ve gasptır. Van’da da, Kars’ta da, Siirt’te de, Batman’da da böyledir. Dolayısıyla bu irademizi gasp edenlere yerel seçimlerde gereken cevabı vereceğiz. Van’da 10 belediye değil 13 belediyenin tamamını kazanacağımıza söz veriyor musunuz? Söz vermeliyiz çünkü hem sürgünde hem de cezaevlerinde, Van ve Kürdistan’da bizlerden beklentileri olan binlerce yoldaşımız var. Onlara ant olsun kayyımları sandığa gömeceğiz. Ant olsun ki kayyımların yaptığı yolsuzluklarını tek tek ortaya çıkaracağız."

'KAYYIM BORCU İKİYE KATLADI'

Bakırhan’ın gündeminde kentin sorunları da vardı. Van'da uzun süredir yaşanan uçak sorununa değinen Bakırhan, şöyle devam etti:

"Bugün sınır kenti olan Van, Hakkâri ile beraber dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Hemen yanı başında sınır varken, mazot buradan İstanbul ve Ankara’ya giderken biz pahalı kullanıyoruz. Buna ayrımcılık denir. Bu Kürdü ekonomi ile terbiye etmek demek. İstiyorlar ki Kürt illeri boşalsın, işsiz kalıp başka yerlere gitsinler. Aç da kalsak yine kayyımları seçtirmeyeceğiz. Bir milyar TL borcu olan Van Belediyesinin borcu 2 milyar TL'ye çıktı. Yüzde yüz arttı. Peki nereye harcadı? Ulaşım desek buraya üç saatte ulaştık. Altyapı desek altyapı yok. Su yok. Göç ve yoksulluk devam ediyor. Peki sayın kayyım, hem borcu ikiye katladın hem de Van’daki taşınmazları sattın ve peşkeş çektin. Ne yaptın bu parayı kayyım efendi? AKP iktidar olacak senin bu yaptıkların kâr kalacak diye düşünüyorsan yanılıyorsun."

OSMAN ŞİBAN, SERVET TURGUT VE MAKBULE ÖZER'İ HATIRLATTI

Bakırhan, Van’ın Çatak ilçesinde 2021'de helikopterden atılan Osman Şiban ve Servet Turgut ile Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “Cezaevinde kalabilir” raporu üzerine tekrar cezaevine girecek olan 81 yaşındaki Makbule Özer'i hatırlattı.

Bakırhan, "İki yoksul emekçi Kürt köylüsünü helikopterden atarak öldürmek istediler. Osman Şiban hâlâ yargılanıyor. Servet Turgut’u kaybettik. Makbule Özer’i hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Sağlık sorunlarından dolayı davası ertelenen hasta bir anneyi bu iktidar cezaevine gönderdi. Hangi dinde, hangi inançta, hangi insanlıkta 80 yaşında hasta insanları cezaevlerine göndermek var? Böyle bir inanç ve din, böyle bir insanlık var mı? Bunlar ne dinden ne insanlıktan hiçbir şey almamışlar" diye konuştu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Tuncer Bakırkan, konuşmasının ardından Van esnafını ziyaret etti. Yoğun önlemler alan güvenlik güçleri, partililerin Bakırhan ve beraberindeki milletvekillerine eşlik etmesine engel olmak istedi. Güvenlik güçleri slogan atılmaması yönünde anonslar yaptı.

Partililerin buna tepki göstermesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Bakırhan, Ulu Camii çevresinde ve Cumhuriyet Caddesi’nde halkı selamlayarak HEDEP İl binasına geçti. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar