Bakırhan'dan Başak Demirtaş açıklaması: MYK toplantısında değerlendireceğiz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Başak Demirtaş'ın İBB adaylığa ilişkin konuştu. Bakırhan, "Aday başvurularımız her yerde devam ediyor. Birkaç gün sonra MYK toplantımız var. Orada bunları değerlendireceğiz" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bugünkü grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı ile ilgili soru üzerine "Aday başvurularımız her yerde devam ediyor. Birkaç gün sonra MYK toplantımız var. Orada bunları değerlendireceğiz" dedi.

CHP ile yapılan görüşmeler ile ilgili soruya ise Bakırhan, “Bu konuda kamuoyuna bilgi verdik. Tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek, sanırım ihtiyaç yok” yanıtını verdi.

DEMİRTAŞ, 'PARTİMİZ UYGUN GÖRÜRSE' DEMİŞTİ

Başak Demirtaş, aday adaylığı ile ilgili Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti. (ANKA)

Öne Çıkanlar