Barış Annesi Aliye Timur son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Barış Annesi Aliye Timur Hakkari'de son yolculuğuna uğurlandı

Barış Annesi Aliye Timur son yolculuğuna uğurlandı

Artı Gerçek- Akraba ziyareti için gittiği Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Barış Annesi Aliye Timur, son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi sabah saatlerinde Hakkari'ye getirilen Aliye Timur için Cumhuriyet Caddesi üzerindeki DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde büyük bir tören düzenlendi. Törene Barış Anneleri, DEM Parti milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

'ARTIK HİÇBİR ANNE GÖZÜ YAŞLI ÖLSÜN İSTEMİYORUZ'

Burada kısa bir konuşma yapan Barış Annesi Saadet Doğma, "Aliye anne uzun zamandır bu mücadelede emek veren değerli bir yoldaşımızdı. Artık hiçbir anne gözü yaşlı ölsün istemiyoruz. Bu barış artık hiçbir annenin ağlamamasına vesile olsun istiyoruz. Artık hiçbir anne evlat acısı çekerek bu dünyaya veda etmemeli” dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Van Şubesi Eşbaşkanı Yusuf Dündar, tüm aileye baş sağlığı diledi. Yapılan konuşmaların ardından Aliye Timur yüzlerce kişinin katılımı ile Berçelan Mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi. (Mezopotamya Ajansı)

Barış annesi hakkari barış anne MEBYA-DER dem parti Milletvekilleri