Barış Annesi Meryem Soylu Meclis'te konuştu: Kırk yıldır anneler rahat görmedi, çocuklarıyla sofrada oturamadı

Barış Annesi Meryem Soylu Meclis'te konuştu: Kırk yıldır anneler rahat görmedi, çocuklarıyla sofrada oturamadı
Barış Annesi Meryem Soylu, DEM Parti grup toplantısında konuştu. Kürt annelerinin adalet ve barış istediklerini kaydeden Soylu, "Kürtler ile masaya otursunlar. Bu şekilde herkes birbiri ile kardeşçe yaşar" dedi.

Artı Gerçek - Barış Anneleri Meclisi üyeleri, 'PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin son bulması, Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözülmesi' talebiyle boykot eylemlerini sürdüren mahpusların seslerini duyurmak için gittikleri Ankara'da, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) haftalık Meclis grup toplantısına katıldı.

hatimogullari-meclis-grup-top-01-07-20248.jpg

Burada anneler adına söz alan Barış Annesi Meryem Soylu, Ankara’ya geliş amaçlarına dikkat çekti. Birçok annenin çocuğunun kemiğini dahi bulamadığını ancak buna rağmen barışta ısrar ettiklerini dile getiren Soylu, İdare ve Gözlem Kurulları’nın mahpusların tahliyelerini engellediğini söyledi.

'SİZ HİÇ ADALET GÖRDÜNÜZ MÜ?'

Soylu, “Anneler, siz bu duruma ne diyorsunuz? Arkadaşlar, siz bu duruma ne diyorsunuz? Dünyada kabul edilmeyecek şeyler yapıyorlar. Bu kadar yıl geçti. Size soruyorum; siz hiç adalet gördünüz mü? Dertten, acıdan, işkenceden başka ne gördünüz? Bu ülkeye adalet gelmesi için İmralı’nın kapısı açılmalı” diyerek tepki gösterdi.

'KIRK YILDIR ANNELER RAHAT GÖRMEDİ'

Barışın anahtarının İmralı’da olduğunu ve bunun devlet tarafından da bilindiğini belirten Soylu, “Kürt halkının muhatap gösterdiği kişi Sayın Abdullah Öcalan’dır. Abdullah Öcalan’ı serbest bırakın. Kırk yıldır anneler rahat görmedi, çocukları ile bir sofrada oturamadı. Bu vahşetten, acıdan kurtulamadı. Dünyada bulunan hukuk sisteminde böyle bir şey yok. Kürtler ile masaya otursunlar. Bu şekilde herkes birbiri ile kardeşçe yaşar” diye kaydetti.

'KÜRT ANNELERİ ADALET İSTİYOR'

“Artık yeter, barış istiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Soylu, “Asker, polis, gerilla ve sivil fark etmiyor; anneler olarak ölüm istemiyoruz. Hiçbir anne çocuğunun ölmesini istemez. Kürt anneleri adalet istiyor, barış istiyor. Öyle bir devlet ile karşı karşıyayız ki Kürtlere her türlü zulmü reva görüyorlar."

MAHPUSLAR MAHKEMELERİ BOYKOT EDİYOR

'Kürt sorunun demokratik çözümü ve PKK Lideri Öcalan'ın fiziki özgürlüğü' talebiyle cezaevlerindeki siyasi mahpusların 27 Kasım 2023'de başlattıkları açlık grevi eylemleri, 4 Nisan itibariyle yeni bir aşamaya taşındı. Mahpuslar mahkemeleri boykot ederek, telefon ve aile görüşüne çıkmama kararı aldı. Eyleme mahpus aileleri ve Barış Anneleri de destek veriyor. (MA)

Öne Çıkanlar