Başak Demirtaş: Onlarda oyun bitmemiş olabilir bizde de cesaret ve kararlılık bitmez

Başak Demirtaş: Onlarda oyun bitmemiş olabilir bizde de cesaret ve kararlılık bitmez
Diyarbakır’da açılan üçüncü kadın seçim bürosu açılışında konuşan Başak Demirtaş, Yeşil Sol Parti’yi büyütme çağrısında bulundu. Demirtaş, ‘Onlarda oyun bitmemiş olabilir bizde de cesaret ve kararlılık bitmez’ dedi.

Artı Gerçek - Siyasi partilerin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu' na (YSK) bildirilmesi ardından Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) hız kesmeden seçim bürolarının açılışını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Diyarbakır’da üçüncü kadın seçim bürosu Bağlar İlçesi’ne bağlı Mevlana Halid Mahallesi'nde açıldı.

Büro açılışına Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eşsözcüleri Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yönetimi, MEBYA- DER, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri, MED-DER üye ve yöneticilerinin yan sıra Başak Demirtaş katıldı.

Büronun açıldığı caddede Yeşil Sol Parti flamalarıyla süslendi. Ayrıca büroda Süleymaniye'de katledilen Nagihan Akarsel ve İran’da katledilen Jîna Emînî posterleri duvara asıldı. Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin, kadınlarla zaferlere ve özgürlüğe kavuşacaklarını belirterek çalışmaya ve mücadeleye devam edecekleri söyledi.

‘ARKADAŞLARIMIZ CEZAEVİNDE ATARAK GERİ ADIM ARTIRACAKLARINI SANDILAR AMA YANILDILAR’

Ardından konuşan Başak Demirtaş da Kandıra Cezaevi’nden tutuklu siyasetçilerin selamını getirdiğini belirtti.

Demirtaş, “Hepinize Selahaddin ve belediye eşbaşkanımız Selçuk Mızraklı’nın selamını getirdim” diyerek şunları söyledi:

“Selçuk Mızraklı, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ ve tutuklanan diğer arkadaşlarımız cezaevinde atarak geri adım artıracaklarını sandılar ama yanıldılar. Bizi korkutacaklarını sandılar ama başaramadılar. Çünkü arkadaşlarımız yıllardır cezaevinde direndiler direnmeye de devam ediyorlar. Sizler de yıllardır iradenize sahip çıktınız, geri adım atmadınız, gün be gün mücadelenizi büyütüp bugünlere getirdiniz.

‘YEŞİL SOL PARTİ’Yİ BÜYÜTME ZAMANIDIR’

HDP’yi kapatmak istiyorlar. Fakat partimiz çok doğru bir karar aldı ve Yeşil Sol Parti ile seçime giriyor. Onlarda oyun bitmemiş olabilir bizde de cesaret ve kararlılık bitmez. Yeşil Sol Parti’yi büyütme zamanıdır özellikle gençler bol bol sosyal medyada paylaşım yapsın partimizi bilmeyen kalmasın. Partimizi büyüteceğiz ve kazanacağız.”

Yapılan konuşmalardan sonra büronun açılışı meşale, alkış ve zılgıtlarla gerçekleşti. Ardından sahne alan MA Müzik ve Dicle Kültür ve Sanat Merkezi’nin çaldığı parçalar eşliğinde çekilen halaylarla açılış programı sona erdi.(MA)

Öne Çıkanlar