Başak Demirtaş'tan Batman'a: Selahattin sizlere güveniyor

Başak Demirtaş'tan Batman'a: Selahattin sizlere güveniyor
Başak Demirtaş'ın Batman'da katıldığı bayramlaşma programı mitinge dönüştü. "Sizlere hem Selahattin'in hem de Selçuk başkanın selamlarını getirdim" diyen Demirtaş, "Selahattin sizlere güveniyor, özellikle gençlere çok güveniyor" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - 14 Mayıs seçimleri öncesi sahaya inme kararı alan Başak Demirtaş, Yeşil Sol Parti Batman İl Örgütü'nün düzenlediği bayramlaşma programında konuştu. Binlerce kişinin katıldığı program miting havasında geçerken, Başak Demirtaş "Partimiz yalanlara ve tehditlere asla kanmaz, kim hangi kirli oyunu oynarsa oynasın Batman halkı bu seçimde beş tane vekilini Meclis’e gönderecek" dedi.

"Sizlere hem Selahattin'in hem de Selçuk başkanının Edirne Cezaevi'nden selamlarını getirdim" diyen Demirtaş, "Selahattin hep Batman'ı övgü ile anlatıyor, ben de inanıyorum ki bizler de Selahattin'e daha güzelini yaşatacağız. Selahattin sizlere güveniyor, özellikle gençlere çok güveniyor ve bende inanıyorum ki zindanların kapılarını, barışın, huzurun önünü sizler açacaksınız ve kayyumları da göndereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan seçim lokalinde düzenlenen bayramlaşma programına, HDP Kadın Meclis Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kentin adayları Zeynep Oduncu, Ekrem Baran, Mehmet Rüştü Tiryaki, TJA, Barış Anneleri Meclisi ve Başak Demirtaş katıldı.

'BEŞİ BİR YERDE' DİYEREK BEŞ VEKİL ÇAĞRISI YAPTI

Sık sık "Direne direne kazanacağız” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganlarının atıldığı programda, Başak Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar baskı ve eziyete rağmen Batman tek bir adım geri atmadı ve her seferinde rekor oranda iradesini ortaya koyuyor. 14 Mayıs günü geliyor, bütün bu yaşananlar için hesap sorma vakti geliyor. Partimiz yalanlara ve tehditlere asla kanmaz, kim hangi kirli oyunu oynarsa oynasın Batman halkı bu seçimde beş tane vekilini Meclis’e gönderecek.

Anahtar Batman halkının elindedir, çözüm Batman halkının avuçlarındadır. Selahattin hep Batman'ı övgü ile anlatıyor, ben de inanıyorum ki bizler de Selahattin'e daha güzelini yaşatacağız. Selahattin sizlere güveniyor, özellikle gençlere çok güveniyor ve ben de inanıyorum ki zindanların kapılarını, barışın, huzurun önünü sizler açacaksınız ve kayyumları da göndereceksiniz. Başaracak olanlar sizlersiniz. Hem iktidarı göndereceğiz hem de bu düzeni değiştireceğiz." (MA)

Öne Çıkanlar