Bayram ziyaretleri kapsamında Bakırhan Siirt'te, Hatimoğulları Mardin'de: 'Bizler şikayet değil, çözüm merciyiz'

Bayram ziyaretleri kapsamında Bakırhan Siirt'te, Hatimoğulları Mardin'de: 'Bizler şikayet değil, çözüm merciyiz'
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın belediye ziyaretlerini Siirt ve Mardin'de sürdürdü. Ziyaretlerde "halkçı belediyecilik" vurgusu öne çıktı.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nın Kurban Bayramı dolayısıyla belediye ziyaretlerine iki koldan devam ediyor. Bakırhan ve beraberindekiler, ilk olarak Siirt Belediyesi'ni ziyaret etti. Kalabalık bir grup bayramlaşma programına katıldı.

Ziyarette konuşan Bakırhan, Siirt'in 31 Mart'ta 'gaspçı sisteme' büyük bir cevap verdiğini belirterek, "Beraber çalışıp, birliğimizi güçlendirebilirsek kimse irademize el süremez. 31 Mayıs’ta iktidar partisi ikinci parti haline geldi ve kaybetti. Çünkü bize düşmanlık yaptılar. Türkiye’yi hep birlikte daha demokratik bir ülke haline getireceğiz. Gaspçı anlayışı buradan göndereceğiz, tabela partisi haline getireceğiz” diye konuştu.

'HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYULACAK'

Kürt siyasi hareketinden yönetime gelen partilerle halka açılan belediyenin kapılarının atanan kayyımlarla tekrar kapatıldığını söyleyen Bakırhan, “Borçsuz belediyeyi borçlandırdılar. Borçsuz hizmet eden, tüm halkları kapsayan adil bir yönetimin yerine kayyım atadılar, hırsızlık yaptılar. Bundan sonra gasp yapan kayyımcı anlayışa geçit vermeyeceğiz. Sêrt halkının iradesi buradadır. Halkımız onları seçmiştir. Halkın iradesine saygı duymayacaksınız sandığı niye kuruyorsunuz? Colemêrg’in iradesini tanımayacaksan niye sandık kuruyorsun. De ki, ‘Seçim yapıyoruz, Kürtler hariç.’ Bizde bunu bilelim” tepkisinde bulundu.

KURTARAN BELEDİYESİ ZİYARET EDİLDİ

Daha sonra Bakırhan ve beraberindekiler, Kurtalan Belediyesi’ni ziyaret etti. Kurtaran Belediye Eşbaşkanları Sadiye Aktin ve Mehmet Ali Rıza tarafından karşılanan Bakırhan, herkesin bayramını kutlayarak, şunları belirtti: “Daha iyi bayramlarda, özgür, güzel günlerde yaşayacağız. Bu karanlık günler bir gün dağılacak. Siirt zaten mücadeleci bir kent. 31 Mart’ta bu karanlık günlere iyi bir cevap verdi. Bu kararlı duruşumuzla güzel günlerde güzel bayramlar göreceğiz.”

Ziyaret Belde Belediyesi’ne geçen Bakırhan ve beraberindekiler, Belediye Eşbaşkanları Berfin Evren ve Enes Cengiz tarafından karşılandı. Halkla selamlaşan Bakırhan, bayramın demokrasiye vesile olmasını diledi. Zîyaret Beldesi'nin İslam âlemi için önemli bir merkez olduğuna işaret ederek, “Hakkari'de halkımız direniyor. En sağından en soluna bütün partiler, sivil toplum örgütleri kayyıma ‘hayır’ dedi. Bu çok önemli. Bir taraftan hizmet üretecek, bir taraftan da halkın anti-demokratik uygulamalara karşı tepkisini ortaya çıkaracak çalışma içinde olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bakırhan ve beraberindekiler, Veysel Karani Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra, esnaf ziyareti gerçekleştirerek, halka bayramlaştı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet, daha sonra Siirt'teki bayram programını sonlandırdı.

HATİMOĞULLARI MARDİN'DE

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindekiler ise, Mardin'de belediyeleri ziyaret etti. Hatimoğulları'nın ilk durağı Mazıdağı Belediyesi oldu. Hatimoğulları ve beraberindekiler, kendilerini karşılayan Belediye Eşbaşkanları Kudret Uçuk ve Hamdin Demir ile partililerle bayramlaştı.

Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına işaret ederek, "Kayyım siyasetinin neler kaybettirdiğini bizler yaşayarak öğrendik. Kayyımla yönetilmeye çalışılan ya da seçilmişin yerine atanmışın yönetmeye çalıştığı yerlerde kentlerde nasıl bir tahribat yaratıldığını yaşayarak ve görerek öğrendik. Tabi bizlere düşen görev kayyım siyasetini boşa çıkarmak için her türlü mücadeleyi hayata geçirmektir" dedi.

‘HALKÇI BELEDİYECİLİK' VURGUSU

Halka hizmete dayalı çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini kaydeden Hatimoğulları, "Bizler şikayet merci değil, çözüm merciyiz. Halkçı belediyecilik anlayışını geciktirmeden hayata geçirmeliyiz. Seçim propagandası sırasında yönetme şeklimiz olan demokratik halkçı belediye anlayışını hayata geçirmeliyiz. Bu anlamda her yerde halk toplantıları gerçekleştirmeli ve bu toplantıları gerçekleştirirken hiçbir kesimi ayırmadan onları o toplantıya davet etmeliyiz. Devamında da toplantılarda hayata geçirilmek istenen çalışmalar konusunda da süre talep ederek halka bunu açıklamalı ve çalışmalarımıza başlamalıyız" dedi.

Hatimoğulları ve beraberindekiler, daha sonra sırasıyla Derik ve Kızıltepe belediyelerini ziyaret etti. Hamitoğulları, “Halkımıza hizmet boynumuzun borcudur. Halkımızla iç içe olmak boynumuzun borcudur.”

DENİZ POYRAZ VE UĞUR KAYMAZ

HDP İzmir İl Örgütü’nde katledilen Deniz Poyraz’ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Hatimoğulları, “Sevgili Deniz Poyraz’ı saygıyla anıyorum. Kızıltepe'nin çocuklarından Uğur Kaymaz’ı buradan anmak istiyorum. Ve bunların hikâyeleri birbirinin aynısıdır. Uğur Kaymaz ve Deniz Poyraz’ın hikâyesi birbirinin aynısıdır. Bu hikâyelerin bir daha yaşanmaması, bütün insanlar olarak barış ve huzur içerisinde yaşayabileceğimiz bir dönemi tesis etmek hepimizin elindedir" diye kaydetti.

Hatimoğulları ve beraberindekilerin daha sonra Nusaybin ve Artuklu belediyelerini ziyaret etti. (MA)

Öne Çıkanlar