CHP'den DEM Parti ziyaretinde 'kayyım' mesajı: Yan yana durarak aşabiliriz

CHP'den DEM Parti ziyaretinde 'kayyım' mesajı: Yan yana durarak aşabiliriz
İstanbul'da CHP örgütü, DEM Parti'yi ziyaret etti. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcı Ali Ekber Cömert, "Muhalefeti zor bir süreç bekliyor, kayyımlar bunun bir göstergesi. Ancak yan yana durarak bunları aşabiliriz" dedi.

Artı Gerçek - Kurban Bayramı’nın ikinci gününde İstanbul’da siyasi parti temsilcilerinin bayram ziyaretleri devam etti.

Bu kapsamda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkan Yardımcıları ı Ali Ekber Cömert ve Hülya Özdemir’den oluşan heyet, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti.

DEM Parti İstanbul İl Örgütü’ne gelen CHP heyetini, DEM Parti İl Eşbaşkanı Gonga Yangöz, İstanbul İl Örgütleme Eş Sözcüleri Turan Kızılkaya ve Devrim Çapartaş, Bölge Eş Sözcüleri Dilber Demir ile İlhan Çelik’in yanı sıra il yönetimi karşıladı.

DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyıma değinerek, Türkiye’de kayyım politikalarının yanı sıra birçok sorunun olduğunu ve sorunların kaynağında da tecrit olduğunu dile getirdi.

'BİRLİKTE AŞILMALI'

Türkiye’deki kayyım politikalarının sadece Kürtleri ilgilendirmediğine işaret eden DEM Parti Bölgeler Eş Sözcüsü Dilber Demir, bunun toplumsal bir sorun olduğunu ve birlikte aşılması gerektiğini söyledi.

'YANA YANA GELİNDİĞİNDE BARİKATLAR AŞILIYOR'

Ziyarette konuşan CHP İl Başkan Yardımcı Ali Ekber Cömert ise bugüne kadar iktidarın “başarılı” olmasının nedeninin muhalefetin “başarısız” olmasından kaynaklandığını dile getirdi.

Altılı Masa örneğine değinen Cömert, “Seçimlerde Altılı Masa’da CHP hariç hepsi sağ partiler ve HDP’yle masanın dışında gizli ittifak yapmaya çalışıyordu. Ama seçmen net bir şey istiyor, ‘bana samimi geleceksin’ diyor. Yani bir teziniz varsa onu ortaya koymanız lazım. Altılı Masa toplumsal barışı sağlamak açısından iyi bir projeydi ama sahayla örtüşmüyordu. Biz bunu çok net gördük, bu süreçte ne kadar net, özünü ortaya koyarsanız o kadar samimiyetle algılanıyorsunuz. Temel sorunlara odaklandığımız zaman, sol bileşenler yan yana geldiği zaman bütün barikatlar aşılıyor” ifadelerini kullandı.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ'

Belediyelere kayyım atamalarına işaret eden Cömert, muhalefeti zorlu bir sürecin beklediğini belirterek, “Bu ülkede bir zulüm var. Bunları ancak birlikte, yan yana durarak, mücadeleyi büyüterek aşabiliriz. Bizim çok daha fazla bir araya gelmeye ve tartışmaya ihtiyacımız var. Çünkü geçmişten gelen kalıplar ve kodlar var. Biz de tarihimizle yüzleşmek, eksikliklerimizi bularak çözmeliyiz. Özellikle DEM Parti ve CHP yan yana durduğunda büyük bir sinerji oluyor ve o sinerjiyle bütün sol yan yana gelebiliyor. Bunu 31 Mart seçimlerinde iyi gösterdik” şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar