Beştaş DEM Parti'nin Hilvan seçim çalışmalarına katıldı: Herkes haksızlığın farkında, halk cevabı 2 Haziran'da sandıkta verecek

Beştaş DEM Parti'nin Hilvan seçim çalışmalarına katıldı: Herkes haksızlığın farkında, halk cevabı 2 Haziran'da sandıkta verecek
DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Hilvan'da konuştu: Herkes haksızlığı farkında. Yakarız, yıkarız ve iptal ederiz diye hareket ettiler. Halk cevabı 2 Haziran'da sandıkta verecek."

URFA - DEM Parti, Hilvan'da seçim çalışmalarına hız verdi. Hilvan'daki çalışmalara bugün DEM Parti milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Dilan Kunt Ayan, Mahmut Dindar, Sinan Çiftyürek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, Eyyübiye ve Karaköprü ilçe örgütü temsilcileri katıldı. DEM Parti, dört ayrı heyet oluşturarak şehir merkezi ve köylerde seçim çalışması yaptı.

'FARKI BÜYÜTECEĞİZ'

DEM Parti DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, DEM Parti il ve ilçe örgütü temsilcilerinin içinde yer aldığı heyet, esnafı ziyaret ederek, bildiri dağıttı. 31 Mart’ta seçimlerinde sandıkların yakıldığını hatırlatan Beştaş, "Yakarız, yıkarız ve iptal ederiz diye hareket ettiler. Halktan büyük değiller. Halk buna cevabı 2 Haziran’da verecek. 521 fark atmıştık bu sefer farkı büyüteceğiz” dedi.

'BU HAKSIZLIĞI KİMSE KABUL ETMEMELİ'

Bir esnaf da "31 Mart’ta bu hırsız zihniyeti nasıl sandığa gömdüysek, 2 Haziran’da da sandığa gömeceğiz. Bu haksızlığı hiç kimse kabul etmemeli. Herkesi vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Herkes seçimin neden iptal edildiğini sorgulamalı ve 2 Haziran’da ona göre oy kullanmalı" diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-05-20-saat-17-19-11-a71b1787.jpg

'HEM SANDIKLARI YAKTILAR HEM İTİRAZ ETTİLER'

Heyet ardından Yenimahalle'de bulunan tekstil atölyesini ziyaret etti. Beştaş, "AKP seçimi kaybetti diye sandıkları yaktı. Bunun üzerinden seçime itiraz ettiler ve seçimi iptal ettiler. Hem itiraz eden hem sandıkları yakan onlardı. Hilvan halkının iradesine el koydular ve seçimi yenileme kararı aldılar. Bunun adı zorbalık. Buna yanıtı Hilvan halkı verecek. Herkes bu haksızlığı farkında. Büyük bir çaba ile gitmediğimiz bir yer bırakmadan bu zulmü herkese anlatacağız. Farkı artırarak kazanacağız. Herkesten destek bekliyoruz" dedi. Heyet ardından tekstil işçilerinin yaşadığı sorunları ve taleplerini dinledi.

whatsapp-gorsel-2024-05-20-saat-17-19-12-a61cc386.jpg

ÜÇ HEYET KIRSAL MAHALLELERİ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak ile Hilvan Belediye Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil’in içinde yer aldığı heyet ise Demoğlu ve Buğur kırsal mahallelerinden kapı kapı gezerek seçim çalışması yürüttü. Van Milletvekili Mahmut Dindar ile bir Belediye Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş’ın içinde yer aldığı heyet Hanmağara ve Dindek kırsal mahallerinde, DEM Parti Milletvekili Sinan Çiftyürek ile DEM Parti ilçe eşbaşkanlarının içinde yer aldığı heyet ise Faik, Kulaplı kırsal mahallelerinde seçim çalışması yürüttü.

Öne Çıkanlar