Bitmez, Meclis'te kalp krizi geçirdiği sırada AKP sıralarından "Allah’ın gazabı böyle olur işte" sesleri yükseldi

Bitmez, Meclis'te kalp krizi geçirdiği sırada AKP sıralarından  "Allah’ın gazabı böyle olur işte" sesleri yükseldi
Saadet Partili Hasan Bitmez'in konuşmasını yaptıktan sonra kalp krizi geçirmesinin ardından AKP sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” sesleri yükseldi. Söz konusu ifadeler tutanakta yer aldı.

Artı Gerçek - TBMM Genel Kurulu'nda Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'in, kürsüde konuşmasının tamamladıktan sonra bayılarak yere düştüğü sırada AKP sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırılması TBMM tutanaklarına yansıdı.

TBMM'de 2024 Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşma yapan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, konuşmasını bitirmesinin ardından birden yere yığıldı. Bitmez'in kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Mesleği hekim olan vekiller, Bitmez'e kalp masajı yaptı. Bitmez'in ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

AKP SIRALARINDAN 'ALLAH'IN GAZABI' SESLERİ

Tutanağa göre, Bitmez, konuşmasını, “Vicdan azabından kurtulsanız, tarihin azabından kurtulamazsınız” diye bitirdikten sonra Genel Kurul’u selamladı.

Bu sırada konuşma sırasında, “Yazıklar olsun sana” diye bağıran AKP’li Özlem Zengin, “Siz öyle olacaksınız” tepkisini verdi.

Bitmez, Genel Kurul’u selamladıktan hemen sonra yere düştü ve bayıldı. Tutanakta, AKP sıralarından bu sırada, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı belirtildi.

Tutanakta yer alan bu ifadenin ardından oturuma 20 dakika ara verildi.

Milletvekilleri ve sağlık ekibi müdahale ettikten sonra Bitmez hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Bitmez'in durumunun kritik olduğu bildirildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar