Bozdağ’dan CHP’ye: Hiç kimse hakim ve savcılarımıza emir ve talimat veremez

Bozdağ’dan CHP’ye: Hiç kimse hakim ve savcılarımıza emir ve talimat veremez
Yalova Belediyesi'yle ilgili yolsuz davasında mahkeme heyetine sert ifadeler kullanan CHP'li vekillere Adalet Bakanı Bozdağ tepki gösterdi. Bozdağ, ‘CHP’lilerin yaptığı; hukuk tanımamazlıktır, haddini bilmemezliktir’ dedi.

Artı Gerçek-Mart 2019 seçimlerinde Yalova Belediye Başkanı seçilen, ancak kendisinden önceki yönetim dönemindeki bir zimmet iddiası sonucu 27 Şubat 2020’de görevden uzaklaştırılan CHP’li Vefa Salman’ın da Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Seyit Torun, Gamze Akkuş İlgezdi, Veli Ağbaba ve çok sayıda CHP milletvekili ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da duruşmayı, salonda takip etti.

BİRLEŞTİRME TALEBİ RED EDİLDİ

Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal, duruşmada; müvekkilinin 2,5 senedir görevinden uzaklaştırıldığını ve halkın iradesinin gasp edildiğini ifade etti. Baykal, bilirkişi raporlarında Salman’ın suçsuz olduğunun belirtildiğini hatırlattı. Yeni sanıkların dava sürecini uzatacak olması nedeniyle Vefa Salman ile ilgili yargılama kararının verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti her iki dosyanın birbiriyle benzerlik taşıdığı, sanıklar hakkında verilecek kararın diğer sanıkları da etkileyeceği değerlendirmesi ile talebi reddetti.

CHP HEYETİ SALONU TERK ETTİ

Salonda bulunan CHP heyeti mahkeme heyetinin bu kararına tepki gösterdi ve salonu terk etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı açıklamada CHP heyetine tepki gösterdi. Bozdağ, “Mahkemeler; adaletin tecelli ettiği, hak ve hakikatin tespit edildiği, herkese hakkının ve hak ettiğinin verildiği yerlerdir. Mahkemelerde hukuk tanımazlığa asla izin verilmez” ifadelerini kullandı.

‘HADDİNİ VE KENDİNİ BİLMEMEZLİKTİR’

Bakan Bozdağ’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Kanun önünde herkes eşittir. Milletvekili veya siyasi bir kişilik olmak, hiç kimseye mahkemeye, hakim ve savcıya saygısızlık, hakaret ve tehdit etme hakkı vermez. Taşıdığı unvanı ya da sıfatı istismar etmek marifet değil, olsa olsa haddini ve kendini bilmemezliktir.

Mahkemeler; adaletin tecelli ettiği, hak ve hakikatin tespit edildiği, herkese hakkının ve hak ettiğinin verildiği yerlerdir. Mahkemelerde hukuk tanımazlığa asla izin verilmez.

‘BU İLKELLİĞİ REDDEDİYORUZ’

Yargılama düzenini bozanın, düzen kuran usul kurallarının uygulanmasından şikayet hakkı yoktur. Türkiye, hukuk devletidir. Hiç kimse hakim ve savcılarımıza emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Hiç kimse hakim ve savcılarımıza hakaret edemez. Hiç kimse,hakim ve savcılarımızı tehdit edemez.

CHP’lilerin yaptığı; hukuk tanımamazlıktır, haddini bilmemezliktir. Yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüstür. Yargı görevi yapanları tehdittir. Yargı görevi yapanlara saygısızlıktır, hakarettir.

Bu ilkelliği reddediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar