Buldan Nusaybin’de esnafı ziyaret etti: ‘Bizi temsil etmeye devam edin, biz sizinleyiz’

Buldan Nusaybin’de esnafı ziyaret etti: ‘Bizi temsil etmeye devam edin, biz sizinleyiz’
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet Nusaybin’de esnafı ziyaret etti. Esnaf, Buldan’a ekonominin kötü gidişatından dert yandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mardin’in Nusaybin ilçesinde esnaf ziyaretine katıldı.

HDP’li milletvekilleri Ebru Günay, Pero Dündar, Hasan Özgüneş ile Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ın da olduğu heyet ile esnaf ziyareti yapan Buldan’a esnaf yoğun ilgi gösterdi.

Yurttaşların yoğun ilgisi arasında ziyareti gerçekleştiren Buldan, esnaf ile ekonomiye dair konuştu. Ekonomik gidişattan dert yanan esnafın ürün almadığını söylemesi üzerine Buldan, "Seçimlerden sonra, bu iktidarı değiştirdikten sonra, tek kurtuluş o" dedi.

   

 ‘TEK KURTULUŞ İKTİDARIN DEĞİŞMESİ’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Buldan girdiği bir kıraathanede bir yurttaş, burada heyete "Bizi temsil etmeye devam edin. Biz sizinleyiz" diye seslenirken, ardından devam eden esnaf ziyareti sırasında Buldan, esnafla ekonomiye dair sohbetler etti. Piyasanın durumundan yakınan esnaf, işlerinin iyi olmadığını belirtti.

Bir kozmetik mağazasına giren Buldan’a esnaf ürünlerin çok pahalı olduğunu aktarırken, insanların bu nedenle kozmetik ürünleri alamadığını söyledi. Bu sırada Buldan, "Seçimlerden sonra, bu iktidarı değiştirdikten sonra, tek kurtuluş o" diyerek, iş yerinden ayrıldı.

Başka bir esnaf Buldan ve beraberindekilere kahve ikramında bulundu. Kahvenin gecikmesi üzerine Buldan’ın "Kahve Yemen’den geliyor onu bekliyoruz" sözleri gülüşmelere neden oldu. Espriler arasında esnafla ekonomiye dair sohbetini sürdüren Buldan, çay ve kahve fiyatlarına dair bilgiler alırken, esnaf ekonominin kötü gidişatından dert yandı.

Nusaybinli esnafların "Nusaybin sizinle gurur duyuyor" sloganları arasında heyet ziyaretini sonlandırdı.

 

Öne Çıkanlar