Çakıcı ve Yılmaz'dan sonra Sedat Şahin de Bahçeli'yi ziyaret etti

Çakıcı ve Yılmaz'dan sonra Sedat Şahin de Bahçeli'yi ziyaret etti
Suç örgütü lideri olmakla yargılanan ve dün cezaevinden çıkan Sedat Şahin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret etti. Bahçeli'nin elini öpen Şahin, cezaevi çıkışı MHP'yi ziyaret eden suç örgütü liderlerinin arasında yer aldı.

Artı Gerçek - Suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve bazı gruplarla aralarındaki husumet nedeniyle silahlı çatışmalarda adı eksik olmayan Sedat Şahin, sekiz yıl sonra tahliye oldu.

Şahin, cezaevi çıkışında soluğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanında aldı.

Halk TV Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, Şahin2in Bahçeli'nin elini öptüğünü yazdı ve sosyal medya paylaşımında daha önce Bahçeliyle fotoğraf çektiren suç liderleri Alattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz'ın fotoğraflarına yer verdi.

'SEDAT ŞAHİN KARDEŞİMİZ'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Şahin’in ziyaretini, “Sedat Şahin kardeşimiz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti” notuyla sosyal medya hesabında duyurdu.

Suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Alaattin Çakıcı ve suç örgütü liderliğinden Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz 2021 yılında tahliye edilmişti.

İki isim de tahliye edildikten sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti.

Ülkücü mafya lideri olarak bilinen Çakıcı, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Bahçeliyle görüşmüş ve kol kola görüntülenmişti.

ÇAKICI AFFI ÇIKARILMIŞTI

Seçimlerden önce yapılan görüşmede, genel af konusu da gündeme gelmişti. Devlet Bahçeli daha önce afla ilgili yaptığı konuşmada, "Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK'lılar, FETÖ'cüler hariç olmak üzere", 'kader mahkumlarına' af getirilmesinin düşünülmesi gerektiğini belirtmişti.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkarılması için başlatılan kampanyaya karşı Bahçeli, "Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan yaklaşık 2 yıl sonra 16 yıl cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı 16 yıl cezaevinde yattıktan sonra AKP ve MHP’nin imzasını taşıyan infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edilmişti. Çakıcı hapisten çıktıktan sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür mesajı yayınlamıştı.

SARALLAR OPERASYONUNDA TUTUKLANAN GÜRZ DE MHP'DEN ADAY OLMUŞTU

Öte yandan 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde MHP'nin milletvekili aday listesinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastıyla gündeme gelen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve 'Sarallar' suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Şahin Gürz de yer almıştı.

Kılavuz, Mersin 4. sıradan aday gösterilirken Gürz, İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar