Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısına ret

Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısına ret
CHP'li Ali Mahir Başarır, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Can Atalay için yaptıkları olağanüstü toplantı başvurusunu reddettiğini duyurdu.

Artı Gerçek - Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tahliye edilmeyerek vekilliği düşürülen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumunu görüşmek üzere ikinci kez TBMM'ye yapılan olağanüstü toplantı çağrısı reddedildi.

Çağrıyı CHP yapmıştı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başvuruyu reddettiğini duyurdu. Başarır paylaştığı açıklamada, “Üzülerek söylüyorum ki Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay’ın hukuki durumu haklarının teslimiyle ilgili, Meclisin olağanüstü toplanması çağrımızı reddetti” dedi.

NE OLMUŞTU?

AYM'nin 1 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan gerekçeli kararında, Atalay’ın milletvekilliğinden düşürülmesi kararının “yok hükmünde” olduğu ifade edildi. Bu kararın ardından, Atalay’ın milletvekilliği haklarının iade edilip edilmemesi konusunda gözler Meclis’e çevrildi.

CHP, bu gelişme üzerine Can Atalay’ın durumunu görüşmek Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. 16 Ağustos’taki olağanüstü toplantıda AKP İzmir Milletvekili ve İdare Amiri Alpay Özalan, TİP Milletvekili Ahmet Şık’a yumruklu saldırıda bulundu.

Saldırıyı engellemeye çalışan DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de şiddete uğradı ve kaşı yarıldı.

CHP de Meclis’i Can Atalay için ikinci defa olağanüstü toplantıya çağırmıştı. CHP Can Atalay'ın yeniden milletvekili olduğunun tespit edilmesini, özlük hakları ile ilgili işlemlerin ivedilikle tamamlanmasını talep etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar