Can Atalay'ın babasından Adalet Bakanı'na çağrı: Siyasiler elini bu davadan çeksin

TİP, Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan isimlerden Hatay Milletvekili Can Atalay için 'Özgürlük Yürüyüşü' başlattı. Yürüyüşte konuşan Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay Adalet Bakanı'na seslenerek " Siyasiler elini bu davadan çeksin" dedi.

Artı Gerçek - Türkiye İşçi Partisi, milletvekili seçilmesine ve mazbata almasına rağmen tahliye edilmeyen ve geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan Hatay milletvekili Can Atalay için Hatay'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Yürüyüşe Can Atalay'ın ailesi de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay, konuşmasına Can Atalay'ın gönderdiği mesajla başladı. Atalay'ın gönderdiği mesajı şöyle aktardı:

"Bizimle ilgili bir delil olmasının ötesinde şiddet iddiası da yok. Biz bu olayları nasıl yaymışız, herhangi bir şiddet eylemiyle bizim aramızda bağlantı dahi kurulamıyor. Adaletsizlik sadece devleti değil, toplumu çürütür. Dünya'ya bu pencereden bakmak zorunda değiliz ama bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe herkesin ama herkesin karşı durmasını bekliyoruz."

ADALET BAKANINA ÇAĞRI

Konuşmasında Adalat Bakanı'na çağrı yaparak devam eden Atalay, "Siyasiler artık elini bu davadan çeksin, yargıyı bağımsız bıraksınlar" ifadelerini kullandı.

Atalay, yargı kararını eleştirerek şunları söyledi:

"Verdikleri kararın ardından aynaya bakabilecekler mi? Yarın öbür gün çocukları, torunları bu davadan bahsettiğinde yüzleri kızarmayacak mı? Bütün demokratlara yürüyüşe katkı çağrısında bulunuyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar