Cemal Enginyurt'a CHP'ye katıldığı gün 'Erdoğan' soruşturması

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma başlatıldı.

Cemal Enginyurt'a CHP'ye katıldığı gün 'Erdoğan' soruşturması

Artı Gerçek - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt hakkında bugün CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği ifadeler gerekçesiyle 'Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit' suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Demokrat Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.

ENGİNYURT NE DEMİŞTİ?

Cemal Enginyurt toplantıda yaptığı konuşmada "Recep Tayyip Erdoğan bizi öyle bir hale getirdi ki... Ne senin olacağız ne de kara toprağın. Biz Mustafa Kemal Atatürk'e asker olacağız" diye konuştu.

Enginyurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Silivri'dekiler adına sesleniyorum. Suçsuz yattığımız zindanlarda sizi yatırmazsak bize yazıklar olsun. Jeliboncu deliler bunu anlamasa da biz CHP'nin helal oylarıyla seçildik. Biz CHP'ye kalk dediğinde kalkan, otur dediğinde oturan, gel dediğinde gelen, git dediğinde giden tasmalılardan olmak için değil, güçlü bir irade için geldik. (HABER MERKEZİ)