CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşkın: Adıyaman'daki provokasyon önceden planlanmış, kendiliğinden olamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşkın: Adıyaman'daki provokasyon önceden planlanmış, kendiliğinden olamaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşkın, Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'da maruz kaldığı saldırı girişimleri hakkında "Şurası neredeyse tartışmaya açık değil. Bu provokasyon önceden planlanmış bir şey, kendiliğinden olamaz” dedi.

Artı Gerçek - Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayramın ilk günündeki Adıyaman programında üç ayrı noktada mezhepçi provokasyonlara maruz kalmasına tepkiler sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, iktidarın seçim sürecinin başlamasıyla toplumsal kutuplaşma siyasetine geri döndüğünü söyledi. Taşkın, "Şurası neredeyse tartışmaya açık değil. Bu provokasyon önceden planlanmış bir şey, kendiliğinden olamaz" dedi.

'KAHTA’YA GİREBİLİRDİ AMA SAĞDUYULU DAVRANDI, GERMEK İSTEMEDİ'

İzmir’de CHP'nin 1. bölge birinci sıra adayı olan Taşkın, Gerçek Gündem'e yaptığı değerlendirmede ana muhalefet partisinin iki yıldır sokak sokak gezdiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını vurguladı. Adıyaman’daki saldırı girişimlerinin kendiliğinden gelişmesinin mümkün olmadığını dile getiren Taşkın, şu ifadeleri kullandı:

"Dün bir tane değil, üç tane saldırı oldu. Bu açık bir provokasyondu. Ama biz bu provokasyona gelmedik ve Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde sağduyulu ve serinkanlı davrandık. İstesek Adıyaman programına devam edebilirdi ve Kahta’ya girebilirdi Sayın Kılıçdaroğlu. Böyle bir gücümüz vardı ama ortamı daha da germek istemedik. Tatsızlık olmasını istemedik. CHP olarak sağduyulu davrandık. Ancak şurası neredeyse tartışmaya açık değil. Bu provokasyon önceden planlanmış bir şey, kendiliğinden olamaz."

'TOPLUMSAL DÜZEYDE HİÇBİR GERİLİM, HİÇBİR KUTUPLAŞMA YOK'

Taşkın, bu saldırıların kendilerini yıldırmasının mümkün olmadığını söyleyerek kendisi gibi tüm CHP adaylarının ve teşkilatların bayramda da seçim çalışmasına devam ettiğini belirtti.

Taşkın, “İktidarın tüm çabasına rağmen toplumsal düzeyde hiçbir gerilim, hiçbir kutuplaşma yok. Herkes kararını vermiş. Seçimlerde kime oy kullanacağı belli, belirlemiş. Biz kendi programlarımıza devam ediyoruz. Burada hiçbir aksama yok. Şunun altını bir kez daha çizmek isterim. Bizim sakin duruşumuz nedeniyle bu provokasyonu tezgahlayanların hiçbir kazanımı olmayacak. Ama eğer bu saldırı ve provokasyonlar devam ederse biz de önlemlerimizi elbette alırız” diye konuştu. (Kaynak)

Öne Çıkanlar