İkizköylü yaşam savunucusu Necla Işık Meclis'ten seslendi: Bizimle TOMA'ların önünde siper olmaya var mısınız

CHP grup toplantısı başladı. Ağaç katliamı yapılan Akbelen'den gelen ve kürsüden seslenen İkizköylü Necla Işık, "TOMA'ların önünde siper olmaya var mısınız, ben bunun sözünü almak için buradayım. 90 yaşındaki Zehra ninem için buradayım" dedi.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Grup Toplantısı TBMM'de başladı. Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylü Necla Işık kürsüden seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncesinde kürsüye Akbelen Ormanı'nda yaşanan kıyıma karşı nöbet tutan İkizköy Çevre Komitesi Başkanı Necla Işık çıktı.

"Ağaca sarılan 90 yaşındaki ninelerimiz adına buradayım" diyen Işık, "Biz buraya söz almaya geldik" dedi, mücadelerine destek istedi.

'AKBELEN İÇİN BUGÜN BURADA NE YAPACAKSINIZ, ONUN İÇİN BURADAYIM'

Işık, "TOMA'ların önünde siper olmaya var mısınız, ben bunun sözünü almak için buradayım. 90 yaşındaki Zehra ninem için buradayım. Bu marjinal gruplar savunmaya devam edecek" dedi. Necla Işık, Akbelen'deki direnişe çağrı yaparak "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.

Işık, "Toprağımız için buradayız, Türkiye için buradayız" ifadelerini kullandı. Işık, "Akbelen için bugün burada ne yapacaksınız, onun için buradayım" dedi. Işık'ın konuşması, CHP'li vekillerce ayakta alkışlandı.

'BU UĞURDA HER ŞEYİMİZİ VERECEĞİZ AMA TOPRAĞIMIZI VERMEYECEĞİZ'

Işık, kürsüye "Her yer Akbelen, her yer direniş" sloganları ile çıktı. "Hukuku arıyoruz biz 4 senedir. Adaletin olmadığını hepimiz gördük" diyen Işık, şunları söyledi:

"Akbelen Ormanı'na gelerek TOMA'ların önüne siper olmaya var mısınız hepiniz? Ben bunun sözünü almak için buradayım. Dün bir duyuru yapılmış, 'Marjinal gruplar orayı savunuyor' diye. Bu marjinal gruplar savunmaya devam edecek. Marjinaller burada, görüyorsunuz. Başı yazmalı, elleri kınalı, nasırlı, ayakları naylon çorap, naylon pabuçtan başka bir şey görmemiş, Çanakkale'de, Dumlupınar'da kanını dökmüş ataların çocuklarıyız biz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Direne direne kazanacağız. Bu uğurda her şeyimizi vereceğiz ama toprağımızı vermeyeceğiz."

AKBELEN'DE YAŞANANLARA İLİŞKİN ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Genel Kurulu, bugün saat Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda kömür madenine karşı ağaçlarını koruyanlar için CHP'nin çağrısıyla olağanüstü toplandı.

Genel Kurul'da, muhalefet tarafından toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili bulunursa gündeme geçilecek ve CHP'nin, Akbelen'de yaşananlara ilişkin önerileri görüşülecek. Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcileri de öneriler üzerine görüşlerini bildirecek.


NE OLMUŞTU?

TBMM, peş peşe yapılan vergi zamları için 25 Temmuz'da da olağanüstü toplanmış ancak CHP'nin genel görüşme önerisi kabul edilmemişti.

İkizköylüler ve çevreciler, TBMM Genel Kurulu’ndaki Akbelen gündemli olağanüstü toplantıya izleyici olarak katılacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar