CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya seçildi

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya seçildi
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya başkan seçildi. Özgür Özel, Kaya için tebrik mesajı paylaştı.

Artı Gerçek - CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda oy sayımı tamamlandı.

662 delegenin oy kullandığı seçimde Asu Kaya 487, Aylin Nazlıaka da 139 oy aldı.

Kurultay sırasında eğitimci Birsen Bayar, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekilmişti.

ASU KAYA'NIN LİSTESİ

Asu Kaya’nın merkez yönetim kurulu asil listesinde yer alan isimler şunlar:

Armağan Akyüz, Hürmüz Avcu, Pelin Ceylan, Derya Durnabaş, Ülkü Ece, Gönül Kaya, Ceyda Kaymak, Fatma Gönül Kotabaş, Hazal Mintaş, Rahşan Nazlıoğlu, Çağla Özgür, Fatma Özgür, Selma Sunduroğlu, Cemile Şevran, Hatize Us, Sevim Yalınkılıç, Naciye Yapark, Damla Yılmaz, Ece Zeybek ve Serpil Zülfikaroğlu

ÖZEL'DEN TEBRİK MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimi kazanan Asu Kaya'yı X üzerinden yaptığı paylaşımla tebrik etti. Özel'in paylaşımı şöyle:

"Kadın Kolları Kurultayımızda Genel Başkanlığa seçilen Osmaniye Milletvekilimiz Asu Kaya'yı ve Yönetim Kurulu'nu tebrik ediyor, 4 yıl boyunca bu görevi yürüten Aylin Nazlıaka'ya ve ekibine görev süresi boyunca yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum."

NAZLIAKA: ASU BAŞKAN'A BAŞARILAR DİLİYORUM

Seçimlerin ardından Aylin Nazlıaka veda konuşması yaptı. Nazlıaka, şunları söyledi:

"Sevgili kız kardeşlerim gerçekten çok yoğun geçirdiğimiz bir 4 yıl oldu. Ben bu 4 yıl içerisinde hakikaten evinden, işinden, sağlığından, her şeyden feragat ederek çalışan sizlerin her birine tek tek teşekkürü borç biliyorum. Başta sevgili genel sekreterim ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerim olmak üzere il başkanlarım, il yöneticilerim, ilçe başkanlarım, ilçe yöneticilerim, her biriniz hala il başkanlarım diyorum. Çünkü sizleri, evladım gibi kardeşim gibi görüyorum. Her birinizi yüreğinden öpüyorum. Çok çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar, makamlar, mevkiler geçer, gider. Önemli olan duruşlardır. Bundan sonraki süreçte Asu Başkan'a başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun diyorum. Hayırlı olsun diyorum."

KAYA: BU İKTİDARLA HEP BİRLİKTE MÜCADELEYE BAŞLAYACAĞIZ

Aylin Nazlıaka'nın ardından Asu Kaya da zafer konuşması yaptı. Kaya, şöyle konuştu:

"Sayın başkan sizi hiçbir yere göndermeye niyetimiz yok. CHP kurumsal hafızasını 100 yıllara aktaran bir parti. Sizdeki kurumsal hafıza, bu partinin hak mücadelesine, kadın mücadelesine yaptıklarınız, yaşam hak mücadelesine yaptıklarınız ortada... Sizden öyle ayrılmak gibi bir niyetimiz yok. Kadın mücadelesi siz olmadan asla olmaz. Kadın hareketi Aylin Nazlıaka olmadan asla mümkün değildir. Aylin Nazlıaka bu mücadelenin önderliğini, liderliğini yapmış her zamanda bizimle aynı önderliği, aynı liderliği yapacak bir cumhuriyet kadınıdır, Cumhuriyet Halk Partilidir.

Bizde Cumhuriyet Halk Partililik mezara kadardır. Anca o zaman biter. Ondan sonrada çocuklarımıza sirayet eder. Aylin Hanımın ekibine teşekkür ediyorum. Siz bizim başkanımızsınız öyle hiçbir yere gitmek yok. Anadolu'da birlikte olacağız. Bütün her platformda birlikte olacağız. Biliyorum ki siz vazgeçmeyen bir kadınsınız. Bu sizin içinize işlemiş. Bütün CHP'li kadınlar mücadeleci. Biz mücadeleyi kimden öğrendik? Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendik. Biz onun nesilleriyiz. Öyle pes etmek yok. Sayın başkan tüm emeklerinize şükran duyuyorum. Bugünden itibaren bu ülkenin tepesine binen bu iktidarla (Cumhur İttifakı) hep birlikte mücadeleye başlayacağız. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde, CHP'mizle Anadolu'da halkın iktidarını ilmek ilmek örmeye devam edeceğiz. O İstanbul Sözleşmesi'ni alacağız. Asla vazgeçmiyoruz." (ANKA)

Öne Çıkanlar