CHP MYK Perde arkası: ‘HEDEP ile görüşürsek kamuoyuna duyuracağız, açık kapı siyaseti izleyeceğiz’

CHP MYK Perde arkası:  ‘HEDEP ile görüşürsek kamuoyuna duyuracağız, açık kapı siyaseti izleyeceğiz’
CHP MYK sonrası görüştüğümüz bir MYK üyesi, önümüzdeki süreçte açık kapı siyaseti izleyeceklerini belirterek, “HEDEP ile görüşürsek kamuoyuna duyuracağız” açıklamasında bulundu.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantının ana gündemini yerel seçimler oluştururken, yapılan toplantıda adayların seçilme yöntemleri de görüşüldü. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, sadece bu hafta CHP’ye kadın ve genç ağırlıklı olmak üzere toplam 3 bin 360 üye oldu. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden gündeme getirdiği 50+1 düzenlemesi de tartışıldı. Görüştüğümüz MYK üyeleri bu konuda bir fikir oluştuğunu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu konuda yarın grup toplantısında açıklama yapacağını belirtti.

‘ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE ‘ÇAPRAZ SORGU’ YÖNTEMİ’

Toplantıda yerel seçimlerde aday adaylarının belirleme süreçlerine ilişkin de tartışma yürütüldü. Adaylar belirleme sürecinde 3 kent hariç bütün illerde anket çalışması yürütülecek. Ancak parti anketle yetinmeyip karışık milletvekillerinden oluşan heyetler çapraz sorgu gerçekleştirecek. Bu kapsamda görevlendirilen vekiller kentte bulunan STK’lar ve halkla görüşüp rapor tutacak.

Mevcut adayların olduğu yerlerde ise adayın ilk başta aldığı oy oranına ve şu an bulunan oy potansiyeline bakılacak. Yine tüm kentlerde memnuniyet anketi yapılacak. Bütün çalışmalar tamamlandığında bir havuz oluşturularak adaylar belirlenecek.

KRİTİK YERLERDE ADAY ATANCAK

MYK toplantısında gündeme gelen konulardan birisi de az farkla kazanılan belediyelerde uygulanacak yöntem oldu. Parti bu konuda kritik olan yerlerde adayı direk atama yaparak belirleyecek.

ADAY BAŞVURU ÜCRETİ 50 BİN LİRA OLACAK

CHP Sözcüsü Deniz Yücel bugün yaptığı açıklamada aday başvuru tarihinin 21 Kasım tarihinde başladığını duyurmuştu. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, adaylar başvuru ücreti olarak 50 bin lira ödeyecek. Ancak başvuru ücreti kadın ve gençlere yüzde 50 indirim uygulanacak.

DEPREM BÖLGESİNE ZİYARETLER SÜRÜCEK

Toplantıda gündeme gelen konulardan birisi de Özgür Özel’in Hatay’a yaptığı ziyaret oldu. Bu kapsamda MYK üyeleri tartışma yürüttü. Ayrıca Hatay’a gönderilen 3 kişilik heyet hazırladığı raporu tamamladı. Hazırlanan rapor yarın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sunulacak. Parti bu süreçte deprem bölgesine olan ziyaretlerini sürdürecek.

Öte yandan 22 Kasım Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında ilk gölge kabinesini toplanıyor. 1-3 Aralık tarihleri arasında ise CHP, Antalya’nın Manavgat ilçesinde milletvekili kampını da gerçekleştirecek. CHP PM’nin ise en kısa süre içinde tüzük tarihi ve af konusuna ilişkin olağanüstü toplanması bekleniyor.

‘AÇIK KAPI SİYASETİ UYGULAYACAĞIZ’

Yerel seçimlere ilişkin en çok merak edilen konulardan birisi de nasıl bir işbirliği uygulanacağıydı. Artı Gerçek’e konuşa bir MYK üyesi seçim işbirliği konusuna ilişkin henüz bir takvim oluşturmadıklarını belirterek, önümüzdeki süreçte ise açı kapı siyaseti izleyeceklerini söyledi. Seçimlere ilişkin işbirliği meselesine ilişkin belli standartların uygulanacağını söyleyen MYK üyesi, “HEDEP ile görüşsek kamuoyuna duyuracağız” açıklamasında bulundu.(ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar