CHP PM perde arkası: Toplantıda tartışma çıktı, Kılıçdaroğlu iki adayla yaptığı görüşmeyi aktardı

CHP PM perde arkası: Toplantıda tartışma çıktı, Kılıçdaroğlu iki adayla yaptığı görüşmeyi aktardı
CHP'de genel başkanın seçileceği kurultay tarihinin belirlendiği Parti Meclisi (PM) toplantısında tartışma çıktı. Artı Gerçek’e konuşan PM üyeleri, toplantıda yaşanan tartışmaları anlattı. Toplantıda bir kişi Özgür Özel’in istifasını istedi.

Seda TAŞKIN


ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) yaklaşık beş buçuk saat sürdü. Kurultay tarihinin belirlendiği PM toplantısında tartışma çıktı.

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre toplantıda bazı PM üyeleri, İl kongrelerinde çıkan gerginlikten duydukları rahatsızlıkları Genel Merkez'in ve belediyelerin müdahalesinden duyduğu rahatsızlıkları aktardı.

BURCU KÖKSAL’IN DİSİPLİNE SEVK EDİLMESİ TALEP EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı toplantıda Burcu Köksal’ın disipline sevk edilmesi talep etti. Fakat bu talep gündeme alınmadı ve oylama yapılmadı.

KILIÇDAROĞLU: AFYON’DA YAŞANANLARDAN RAHATSIZIM

Kılıçdaroğlu, Afyon kongresinde yaşananlardan rahatsız olduğunu belirterek “Afyon'daki olaylardan ben de çok rahatsızım ama bunu bugün burada konuşmayalım" ifadesini kullandı.

'İKİ ADAYA DA AYNI MESAFEDEYİM'

Kılıçdaroğlu PM toplantısında, CHP İstanbul İl Başkan adayları Özgür Çelik ve Cemal Canpolat ile yaptığı görüşmeye dair de konuştu. Kılıçdaroğlu, iki adaya da aynı mesafede olduğunu söyleyerek “İki adayı da çağırdım ve iki adayla aynı yerde fotoğraf verdim. İkisine de aynı mesajı paylaşmaları gerektiğini söyledim. İkisine de eşit mesafedeyim” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN İSTİFASI İSTENDİ

Artı Gerçek’e konuşan bir PM üyesi, toplantıda CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel’in istifasının istendiğini söyledi. Bir kişi tarafından istifası istenen Özel’e ilişkin de “Özgür Özel istifa etmezse güçlü olamayız” açıklamasının yapıldığını aktardı.

Kılıçdaroğlu toplantıda, kongre sürecine ilişkin de konuştu. Kılıçdaroğlu, istenmeyen olayların yaşandığını belirterek “Bu kongreler bitecek ve biz hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Herkes sorumlulukla bu süreci yürütmelidir” dedi.

AFYON'DAKİ TARTIŞMADA NELER YAŞANMIŞTI?

Köksal, Afyonkarahisar'daki kongrenin başlayacağı sırada CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in oturduğu masaya doğru yürümüştü.

Köksal, Baltacı'ya yönelerek, "Sen beni telefonda tehdit edemezsin. Telefonda söylediklerini burada söyleyeceksin. Beni Afyon'dan AKP kazıyamadı, sen kazıyamazsın" demişti.

Yaşanan gerginlik sırasında "Susmayacağım, bana telefonda seni Afyon'dan kazıyacağım diyor" ifadesini kullanan Köksal, baygınlık geçirmişti. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar