CHP'nin PM toplantısında kurultay tarihi belli oldu: CHP 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak

CHP'nin PM toplantısında kurultay tarihi belli oldu: CHP 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak
CHP Parti Meclisi (PM) bugün CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Parti Meclisi'nde Genel Başkan'ın seçileceği kurultay kararı alındı. CHP 38. Olağan kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan'ın seçileceği kurultay tarihi belli oldu. Toplantıda 38. olağan kurultayın, MYK'nın önerdiği gibi, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılmasına yönelik karar çıktı. PM'de alınan diğer bir karara göre; Tüzük Kurultayı da 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak. İki karar da oybirliği ile alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) saat 11.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde toplandı. Toplantının ana gündemini kurultay tarihi oluşturdu. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre toplantıda ayrıca kongrelerde ortaya çıkan tartışma görüntüleri de gündeme gelmesi öngörülüyordu.

PM toplantısında ayrıca kurultay tarihinin belirlenmesinin ardından yapılacak olan Tüzük Komisyonu’nun da gündeme geldi. Edindiğimiz bilgiye göre kurultay tarihinin belirlenmesinin ardından iki hafta sonra Tüzük Kurultay’ının yapılması da öngörülmüştü.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ifadeleri ve ifadelere ilişkin atılacak adımlar Merkez Yönetim Kurulu (MYK) gündemine gelmemişti. Kimi kaynaklar Tanrıkulu’nun PM üyesi olmasından kaynaklı bu konunun PM gündemine gelebileceğini aktarmıştı ancak Artı Gerçek’e konuşan partililer bu konunun toplantının gündemine gelmeyeceğini belirtti.

PM toplantısının gündeminde 4 madde görüşülecek. Bu kapsamda ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sunuşunun ardından son siyasi gelişmelere dair değerlendirme yapılacak. CHP Genel Merkez ve 81 İl başkanlığının ilçeleri de kapsayan, Brüksel ve ABD temsilciliğinin 2022 yılı kesin hesaplarının onaylanması da görüşülecek. Ayrıca 38. Olağan Kurultayın toplanacağı yer, gün ve saatin görüşülüp belirlendi. Son olarak da görüş ve öneriler alındı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel gerekmedikçe MYK toplantısına katılmayacağı söylemişti. Özel bugün gerçekleşen PM toplantısına katılmadı.

KURULTAY TARİHİ BELLİ OLDU

CHP PM toplantısında kurultay tarihi belli oldu. MYK’nin 4-5 Kasım önerisi yapılan oylama ile kabul edildi. CHP 4-5 Kasım’da 38. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirecek. Tüzük kurultayı da 25-26 Kasım'da yapılacak. Kararlar oybirliği ile alındı. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar