CHP yalanladı: 'Sansür yasası'nda mutabakat yok

CHP yalanladı: 'Sansür yasası'nda mutabakat yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘sansür yasası’ konusunda muhalefetle mutabakata vardıklarını iddia etti. İddiayı yalanlayan CHP'li Antmen, Erdoğan’ın ‘dezenformasyon’ yaptığını söyledi.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK-Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dezenformasyon Yasası’na ilişkin, "Mutabakat sağlandı. Bu süreci dayanışma içinde bitirmiş olduk" dedi. Ancak konuştuğumuz CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen bu bilginin doğru olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan dezenformasyon yapıyor" dedi. 

ERDOĞAN: MUHALEFETLE MUTABAKA VARDIK 

Erdoğan gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, "Özellikle bu hafta başka önemli olan bazı yasaların çıkması süreci de vardı. Bunun içinde öğrenci affı, 3600 ek gösterge ve başka yasalar var. Burada mutabakat sağlandı, bir konsensüs oldu. Cumhur İttifakı ile muhalefet şöyle bir anlayışa geldiler; ‘biz önce bu 5-6 tane yasayı hemen çıkaralım, Meclis açıldığında da bunu hallederiz’ dediler. Grup Başkanvekili arkadaşımız beni aradı. ‘Böyle bir durum var. Mutabakatımız tamam, fakat dezenformasyonla mücadeleyi Meclis'in açılışına bırakmaya ne dersiniz?’ dediler. Biz de ‘mademki aranızda böyle bir mutabakat var, hiç olmazsa diğerlerini çıkaralım. Onları hemen yürürlüğe sokmuş oluruz. Böylece bu süreci dayanışma içerisinde bitirmiş oluruz’ dedik ve onu Meclis'in açılışına bırakmış olduk" ifadesini kullanmıştı. 

ALTMEN: ERDOĞAN DEZENFORMASYON YAPIYOR

Erdoğan'ın bu sözleri, akıllara, kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen düzenlemeyle ilgili iktidar ve muhalefetin mutabakata mı vardı?" sorusunu getirdi. Ancak CHP'den bu iddiaya karşı net bir yalanlama geldi. Teklifin gündeme gelmesinden itibaren, yaptığı açıklamalarla yasa tasarısına karşı CHP'nin tavrını ortaya koyan Mersin Milletvekili Alpay Antmen +Gerçek’e konuştu.

"AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan her zamanki gibi dezenformasyon yapıyor" diyen Antmen, "Genel Kurul’da ‘sansür yasası’nın görüşülmesi, ekim ayına ertelendi, ki bize göre hiçbir zaman gündeme gelmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Antmen, yasa teklifinin görüşmeye alınmasından önce diğer kanunların görüşüldüğünü, mutabakatın bu konuda olduğunu belirtti. CHP'li vekil, "Sansür yasa teklifinden önce diğer kanunlar görüşüldü, böyle bir mutabakata var. Eğer sayın Erdoğan bizim görüşümüz gibi bu kanunun çekilmesi konusunda bizimle mutabıksa çok güzel" dedi.

Öne Çıkanlar