CHP’de adaylık hareketliliği: Tunç Soyer aday gösterilmeyecek, Antalya için iki isim konuşuluyor

CHP’de adaylık hareketliliği: Tunç Soyer aday gösterilmeyecek, Antalya için iki isim konuşuluyor
CHP kulislerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in tekrar aday gösterilmeyeceği konuşulurken, en güçlü aday Konak Belediye Başkanı Abdül Batur. Antalya içinse Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın adları geçiyor.

Seda TAŞKIN


ANKARA - 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde seçim çalışmaları hız kazandı. Parti aday adaylığı sürecinde hareketlenirken, kimlerin aday olacağı da merak konusu. Görüştüğümüz CHP'li üst düzey isimler İzmir’de Tunç Soyer’in tekrar aday gösterilmeyeceğini belirtirken, en güçlü aday olarak Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un isminin geçtiğini belirtiyor.

BUĞRA GÖKÇE İSTİFA DİLEKÇESİNİ SUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak için istifa dilekçesini sundu.

ANTALYA İÇİN İKİ İSİM KONUŞULUYOR

Parti kaynakları, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ise mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan birinin aday yapılacağına kesin gözü ile bakıldığını söylüyor.

MERSİN VE ADANA’DA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Parti kulislerinde Mersin için ise, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra, Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın da ismi geçiyor.

Diğer merak edilen belediyelerden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi için isi iki isim ön plana çıkıyor. Parti kaynakları mevcut belediye başkanı olan Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in isminin ön plana çıktığını belirtiyor.

MUĞLA’DA İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Aday isimlerinin merak edildiği bir başka kent olan Muğla’da ise mevcut belediye başkanı Osman Gürün aday olmazken, Gürün’ün yerine bir önceki dönem CHP milletvekilliği yapmış olan Mürsel Aban ve Burak Erbay’ın ismi ön plana çıkıyor. Tekirdağ için ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın ismi konuşulurken, eski CHP milletvekili Candan Yüceer'inde ismi de öne çıkıyor.

Aday konusunda merak edilen illerden birisi de Balıkesir. Görüştüğümüz partililer ise Balıkesir için ise Ahmet Akın’ın aday yapılmasına kesin gözüyle bakıldığı söyleniyor.

Öne Çıkanlar