CHP'de erken seçim gündemi: ‘Nasıl yöneteceğiz?’ kampanyası

CHP'de erken seçim gündemi: ‘Nasıl yöneteceğiz?’ kampanyası
CHP Genel Başkanı Özel’in, "Bence 1,5 yıl sonra erken seçim olur" açıklamasının ardından partinin kurmayları "CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek” sorusuna ilişkin kampanya sürecine başlanacağını açıkladı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, "Erdoğan beş yıllığına seçildi ama bence 1,5 yıl sonra erken seçim olur" açıklamasıyla siyasetin gündemini erken seçim tartışmaları oluşturmaya başladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde alınan oyu seçmen profiline göre inceleyen CHP yönetimi, rotayı erken seçime kırdı. Ataması yapılmayan öğretmenler ile başlayan ve yarın Gebze’de sürdürülecek tematik mitinglerin seçim havasında geçmesinin planlandığı belirtildi.

KAMPANYA FİLMLERİ

BirGün'ün edindiği bilgiye göre, CHP’de olası bir erken seçime ilişkin politika üretim süreci de hızlandı. "CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek?" sorusunun yanıtlanacağı kampanya kapsamında ekonomi, eğitim, sağlık ve adalet gibi temel alanlardan sorumlu genel başkan yardımcılarının, “CHP’nin yol haritasını” anlatan çalışmalar gerçekleştireceği vurgulandı. Bu amaçla kampanya filmleri de hazırlanacak. (Kaynak)

Öne Çıkanlar