CHP'deki danışman krizi sürüyor, art arda tepkiler geliyor: 'İlk gün de karşıydım, bugün de karşıyım'

CHP'deki danışman krizi sürüyor, art arda tepkiler geliyor: 'İlk gün de karşıydım, bugün de karşıyım'
CHP'deki danışman atamalarına parti içinden tepkiler sürüyor. CHP'li Gökçen, "Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız" derken; CHP'li Günaydın da tüzük değişikliği önerdi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği paylaşımları ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu iddiaları sonrası CHP içinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

'ŞEFFAFLIK TALEP EDİYORSAK ŞEFFAF OLACAĞIZ'

CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gökçe Gökçen, atamaya tepki göstererek, “Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim” dedi.

“Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız” ifadelerini de kullanan Gökçen, "Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız” diye yazdı.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da, paylaştığı mesajla atamayı eleştirdi. Günaydın, tüzük değişikliği ile danışman atamalarının düzenlenmesini talep etti.

Günaydın, şunları ifade etti:

"Partinin ilk demokratik tüzük değişikliğinde, Genel Başkan’ın görevlendireceği danışmanlarda uzmanlık alanı ve liyakat zorunluluğuyla birlikte sayısal sınırlama; danışmanların parti ilke ve ideolojisi uyarınca Parti Meclisi onayından (30+1) geçirilme zorunluluğu getirilmelidir."

NE OLMUŞTU?

AKP’den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve 27. dönem milletvekili aday adayı olan ve 7 yıl önce Kılıçdaroğlu'na 'zavallı, hain, kanı bozuk' diyerek hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığı iddiası gündem olmuştu.

İddialara ilişkin ilk açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'den gelmiş ve Erdem iddiaları yalanlamıştı.

CHP PM üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iddiayı yalanlarken Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu, kendisinin Kadın ve Aile Politikaları danışmanı olmadığını söylediğini aktarmıştı.

Tartışma sürerken Yaman’ın görevlendirilmesiyle ilgili ıslak imzalı belge ortaya çıkmıştı. Belgede Yaman'ın 26 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atandığı görülüyordu.

CHP’li yetkililer, Yaman’ın 4 Haziran’dan sonra danışman olmadığını söyleseler de 26 Mayıs’ta yapıldığı belirtilen atama hakkında bilgi verilmemişti.

Konuyla ilgili CHP’li yetkililerle görüştüğünü aktaran İsmail Saymaz, Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, 4 Haziran’da ise bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini ifade etmişti. Saymaz ayrıca, Yaman'ın yakın zamana kadar genel başkan danışmanı sıfatıyla CHP Genel Merkezi’nin üçüncü katında vakit geçirdiğini de iddia etmişti.

Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ise Yaman ile konuştuğunu, Yaman'ın kendisine Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak görev yapmaya devam ettiğini söylediğini aktarmıştı.

Öte yandan sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yaman, Kılıçdaroğlu'na yönelik yedi sene önce atılan hakaret içerikli tweetleri kendisinin atmadığını öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu'na güvendiğini ve CHP'de bir 'nefer olarak' çalışmak istediğini belirten Yaman, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olup olmadığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar