CHP'den Bahçeli'nin çağrısına ilk tepki: Öcalan için af istedi

CHP'den Bahçeli'nin çağrısına ilk tepki: Öcalan için af istedi
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, MHP lideri Bahçeli'nin "Öcalan gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" ifadesini değerlendirdi. Emir, "Bahçeli Öcalan için af istemiştir" dedi.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Öcalan gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkı için başvurusunu yapsın" ifadesini kullanmasının ardından CHP'den tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, Sözcü'ye yaptığı değerlendirmede "Bahçeli Öcalan için af istemiştir" dedi.

Emir şunları kaydetti:

"Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.

Umut hakkı için de bir yasal düzenleme istiyor. Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. 'İmralı canisi' dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişinin yeni bir düzenlemeyle Meclis'te konuşsun demiyoruz barış istiyoruz." (Sözcü)

Öne Çıkanlar