CHP'den çocuğa karşı cinsel istismara karşı Meclis araştırması teklifi

CHP'den çocuğa karşı cinsel istismara karşı Meclis araştırması teklifi
CHP grubu, Hiranur Vakfı'nda 6 yaşından itibaren cinsel istismara maruz kalan H.G.K. ile ilgili yargı sürecinin ortaya çıkarılması ve çocukların cinsel istismara karşı alınacak önlemlerin tespiti için araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti.

Artı Gerçek - İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.G.K'nin altı yaşından itibaren 'evlilik' adı altında cinsel köleleştirilmesiyle ilgili dava Meclis gündemine taşındı. CHP Grubu, çocuk istismarı ve çocuğa karşı şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi ve 6 yaşında cinsel istismara uğrayan H.K.G. ile ilgili yargı süreçlerinde ortaya çıkan tablonun nedenlerinin ortaya çıkarılabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Teklifte, H.G.K'ye yönelik cinsel istismarla ilgili davanın katalog suçlar kapsamında olmasına rağmen, 24 ay boyunca soruşturmanın tamamlanmadığı ve olayın kamuoyuna yansımasının ardından davanı öne alındığı hatırlatıldı ve şöyle denildi:

"Soruşturma sürecinin gecikmesine neden olan etkenler ile Sağlık Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere kamu kurumlarının bu gecikmedeki sorumluluklarının belirlenmesi ile çocukların cinsel istismarının önlenebilmesi için alınacak her türden önlemin tespit edilmesi amacıyla Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105.maddelerine göre Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.”

Teklif metninin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar