CHP'den 'Muharrem İnce'ye teklif götürüldü' açıklaması

CHP'den 'Muharrem İnce'ye teklif götürüldü' açıklaması
CHP’li Sağlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'onayıyla' Muharrem İnce ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Saymaz'a konuşan Sağlar ayrıca, İnce'ye beş milletvekilliği teklifinde bulunulduğunu söyledi. CHP'li Altay ve İnce konuya ilişkin açıklama yaptı.

Artı Gerçek - Eski CHP milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ve oluruyla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştüğünü, İnce’nin teklifi kabul etmediğini açıkladı. Daha sonra gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Sağlar'ın, 'İnce’nin talebinin Kılıçdaroğlu’a fazla geldiğini, bunun üzerine beş milletvekilliği önerildiğini' dediğini aktardı.

Altay, İnce’yle 29 ve 30 Mart’ta görüşüldüğünü ancak önerilere yanıt alamadıklarını duyurdu.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Altay, "Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır" ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı bir televizyon programında, adaylığı ‘muhalefetin oylarını böleceği’ gerekçesiyle eleştirilen Muharrem İnce’nin “Millet İttifakı’ndan bize bir teklif yapılmadı” sözlerine ilişkin “Görüşmeden önce teklif yapıldı, ama uzlaşma olmadı” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından bu sabah eski Fikri Sağlar dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sağlar, "Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu'nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı’nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na uzlaşmacı tutumu ve Sn. Muharrem İnce'nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim" dedi.

3 Nisan’da Muharrem İnce ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Çağlar, sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı:

'KILIÇDAROĞLU’NUN BİLGİSİ VE OLURUYLA İNCE İLE BİR UZLAŞMA GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİM'

1. Saygıdeğer Kamuoyuna:

Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği adına duyduğum sorumluk gereği, üstlendiğim bir görevi paylaşmak istiyorum.

2. Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir.

3. Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim.

'ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİN MÜMKÜN OLAMAYACAĞINI BİLDİRDİ'

4. Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir.

5. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu'nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı’nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na uzlaşmacı tutumu ve Sn. Muharrem İnce'nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim.

SAYMAZ: BEŞ VEKİLLİK TEKLİF EDİLDİ

Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlar’ın yazısının gündem olmasının ardından Muharrem İnce’ye yapılan teklifin detayına dair bir paylaşım yaptı.

Memleket Partililer ile görüşme yapan Saymaz, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Memleket Partilililere göre Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdi. İnce, bu teklifi reddetti” dedi. Saymaz, daha sonra ise Fikri Sağlar ve Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile konuştu ve şu paylaşımları yaptı:

"Fikri Sağlar’la konuştum. Sağlar, CHP’nin teklifini doğruluyor. Sağlar’ın sözlerinden daha önce CHP ile Memleket Partisi arasında bir temasın kurulduğunu, İnce’nin talebinin Kılıçdaroğlu’a fazla geldiğini, bunun üzerine beş milletvekilliği önerildiğini anlıyorum.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile görüştüm. Dudu, 3 Nisan’da Sağlar’ın ziyarete geldiğini, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdiğini söyledi. Ancak İnce’nin herhangi bir pazarlığa girmediğini, o gün itibariyle cumhurbaşkanı adayları kurası çekildiği ve pusulalar basıldığı için teklifi geri çevirdiğini aktardı.

Dudu, 3 Nisan’dan önce ya da sonra başka bir görüşme ya da teklif olmadığını ifade etti."

MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA

Fikri Sağlar'ın yazısının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı ve partinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de Twitter hesabından bir açıklama yaptı. İnce, "Tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır" ifadelerini kullandı ve "Kemal Bey’e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir" dedi.

İnce, “Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.

Partisinin oy oranları konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru bilgilendirilmemiş olabileceğini savunan İnce, “Memleket Partisi'nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar