CHP'den Yaşam Hakkı Mitingi... Özgür Özel'den Erdoğan'a: Bahçeli'yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle

CHP'den Yaşam Hakkı Mitingi... Özgür Özel'den Erdoğan'a: Bahçeli'yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği Yaşam Hakkı mitinginde konuştu. Özgür Özel konuşmasında Erdoğan'a 'Bahçeli'yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle" diye selendi.

Artı Gerçek - CHP Genel başkanı Özgür Özel, bugün partisinin İstanbul Beşiktaş'ta düzenlediği 'Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuştu.

Konuşmasının başında mitingin daha önce planlandığını belirten Özel, TUSAŞ saldırısı sonrası mitingin ertelenmesinin gündeme geldiğini ancak mitingi yapma kararından vazgeçmediklerini belirtti. Devlet Bahçeli'nin PKK Lideri Abdullah Öcalan'a çağrısına gönderme yapan Özel, "Sayın Erdoğan'ın hâlâ iki kelam etmediğini izliyoruz. Erdoğan'a, Bahçeli'yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle' diyoruz." dedi.

'TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİNİN BERABERLİĞİNİN TEMİNATI OLAN PARTİYİZ'

Özel konuşmasında şunları söyledi:

"101'inci yaşına giren Cumhuriyetimiz ayaktadır, sinmeyecektir, teröre teslim olmayacağız. Biz, Türkiye'nin birliğinin beraberliğinin teminatı olan partiyiz. Bu ülkenin önünü kesmek isteyen hangi güç olursa olsun karşısındaki en büyük güç Cumhuriyet Halk Partisi'dir "

'YENİ DOĞAN BEBEKLERİMİZ BİLE GÜVENDE DEĞİLDİR'

Özel konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bugün yaşam hakkını savunmak için buradayız. Bu iktidar Türkiye'yi herkesi için güvensiz hale getirmişti. Bu iktidar ülkede yurttaşlarını koruyamamaktadır. Kadınlar güvende değildir, gençlerimiz güvende değildir, çocuklarımız güvende değildir, yeni doğan bebeklerimiz bile güvende değildir."

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN TEK BİR İMZAYLA ÇEKİLEN KİŞİ TARİH ÖNÜNDE SORUMLUDUR'

"2022’de erkekler tarafından 334 kadın 2023’te 315, 2024’ün sadece ilk 10 ayında 325 kadın hayatının baharında katledildiler. Kadınları katilleri kadar korumasızlık öldürüyor. Neredeyse iki kadından biri şiddet görüyor bu ülkede. Kadınların yüzde 70’i geceleri sokakta yürürken kaygılandıklarını söylüyorlar. İki elimizi kaldırarak oy verdiğimiz İstanbul Sözleşmesinden tek bir imzayla, HÜDAPAR’a verdiği sözü tutmak için çekilen kişi, kadınların, çocukların arkasından devleti çeken kişi sorumludur. Tarih önünde sorumludur, mahkumdur."

"İki yıl önce Enes Kara, devlet yurt sağlamadığı için kaldığı cemaat yurdunda intihar etmişti. Bu iktidar öğrencinin barınma sorununu bile isteye çözmemekte, birtakım yapıların kucağına itmektedir."

'BU ÜLKEDE BEBEKLER BİLE KORUNAMIYOR'

"Bu ülke Alperen Enes’i koruyamadı. MESEM projesi kapsamında öldü. Bu ülke 8 yaşında Narinimizi koruyamadı. Diyarbakır’da 18 gün sonra cansız bedenini buldular ama hala katilini bulamadılar. Bu iktidar 2 yaşındaki Sıla bebeğin istismar edilmesine engel olamadı. Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuz ihmalin denetimsizliğin para için gözü dönmüşlüğün kurbanı oldu. Bu çetenin faaliyetleri bilinirken o hastaneyi açık tuttular. Ne zaman birisi savcıyı tehdit etti, kamuoyu duydu infial oluştu o gün hastanenin ruhsatlarını iptal ettiler. Caydırıcı olsun diye herkesin gözü önünde ibreti alem olsun diye o hastanelerin askıya alınan ruhsatları başka isimle yeniden önümüze gelmesin diye, mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurmalar olmasın diye o hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım. Haydi getirin meclise bunu yapalım. Bugünkü Sağlık Bakanı o günkü İl Sağlık Müdürüdür. Bir gün daha bu bakanlık koltuğunda oturmamalıdır. Aynı kalemle bugünkü bakanı da o günkü bakanı da atayan Recep Tayyip Erdoğan'dır."

'BU ÜLKE 8 YAŞINDAKİ NARİNİMİZİ KORUYAMADI'

"Çocuklar temizlemekte oldukları vincin altında kalarak MESEM projesi kapsamında can veriyorlar. Bu ülke sekiz yaşındaki Narin'imizi koruyamadı. Evinden 1.5 km uzaklıktaki cansız bedenini buldular, halen daha katilini ortaya çıkaramadılar.

Bu ülke iki yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Sıla bebeğin şiddet görmesine, istismar olmasına engel olamadı. Hastaneye gittiğinde doğru teşhisi koyamadı. Bir dahaki geldiğinde iş işten geçmişti. Narin'in katilinde de Sıla bebeğin durumunda da savcının bilmediğini bilen iktidar vekilleri, "Söylemeye dilim varmıyor, dostlarım var orada" diyen iktidar vekilleri var. CHP Sıla bebekler yaşasın diye, bir bütün olarak dimdik ayaktadır."

KATLİAM YASASINA DAİR: BELEDİYE BAŞKANLARIM TEHDİT ALTINDADIR AMA ASLA BU YASAYI UYGULAMAYACAKTIR

Bu sabah, dünyanın en güzel şehri İstanbul’a uyandınız. Maalesef bu ülkede bir sabah uyanıyoruz, 8 yaşında bir kız çocuğu öldürülmüş, bir sabah uyanıyoruz gencecik bir kadın canice öldürülmüş surlarından atılmış bu kentin. Bir sabah uyanıyoruz, el kadar bebekleri cani bir tüccarın karına kurban eden sistem tıkır tıkır işliyor. Bir sabah ormanlarımız içindeki canlarla birlikte yanıyor. Bir sabah uyanıyoruz sokaktaki masum canlar, bu iktidarın getirdiği, sonunda itlaf, katliam dediği bir yasayla sizin hepimizin mücadelesiyle o itlaf lafı oradan çıkmışken, niyet akılda zihindeyken, onlar ki hiçbirisi bu yasayı uygulamayan belediye başkanlarım tehdit altındadır ama asla bu yasayı uygulamayacaktır. Ama iktidar mensupları canlarımızı katletmektedir. Buna sonuna kadar direneceğiz.

'BU ÜLKEYİ TEKRAR KURTARACAĞIZ'

"Bir sabah uyanıyoruz akşam olmadan TUSAŞ’a yapılan saldırıyı adeta canlı yayınlarda izliyoruz. Bu milleti koruyamayanlar emanete ihanet edenlerdir. Biz onların dimdik karşısındayız. Biz bu iktidarı düzeltene kadar, bu iktidarın uygulamalarını derhal terk edene kadar, bu ülke kadınlar, çocuklar, bebekler, canlar ve her birimiz için güvenli bir ülke olana kadar, bu iktidarla mücadele edeceğiz, bu ülkeyi tekrar kurtaracağız."

ERDOĞAN'A: BAHÇELİ'Yİ SÖZCÜ KILMA, NE DİYORSAN SEN SÖYLE

"Biz bu ülkede toplumsal barışın önünün açılabilmesi için gerekli iradeyi hep koruduk. Bir kişiyi konuşturup, sorunu çözme hesabı yanlış hesaptı. Biz çözüm için Meclis'i adres gösteriyoruz. Bahçeli, Öcalan'a Meclis'i adres gösteriyor. SCumhur İttifakının gizli açılımının ayan beyan sözcüsü Sayın Bahçeli'dir. Sayın Erdoğan'ın hala iki kelam etme cesareti gösteremediğini hayretle izliyoruz. Artık sözcünün görevi bitmiştir. Erdoğan çıkıp millete açıklama yapmak zorundadır. Çık artık Bahçeli'yi sözcü kılma ne diyorsan sen söyle."

'TAYFUN KAHRAMAN'A VE CAN ATALAY'A NE ZAMAN UMUT HAKKI TANIYACAKSINIZ'

"Bir kişi için ‘umut hakkı’ konuşuluyor. Bu millet için umut hakkı ne zaman konuşulacak? Açlık sınırı altında yaşana emeklilere, asgari ücretlilere, mülakatla elenen gençlere, onlarca sabıkası olanların öldürdüğü kadınlara, yaşam hakkı elinden alanına çocuklara ve bebeklere ne zaman umut hakkını ne zaman tanıyacaksınız? Vera’nın babası Tayfun Kahraman’a Hatay’ın seçilmiş milletvekili Can Atalay’a ne zaman umut hakkı tanıyacaksınız?"

Öne Çıkanlar