CHP'li Başarır hakkında ‘Süleyman Soylu'ya tehdit’ iddiasıyla fezleke

CHP'li Başarır hakkında ‘Süleyman Soylu'ya tehdit’ iddiasıyla fezleke
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Edremit Belediyesince düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik ifadelerinden dolayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında 'tehdit' suçundan fezleke düzenledi.

Artı Gerçek-Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında fezleke hazırlandı. CHP’li Başarır'ın, Edremit Belediyesi'nce 20 Ağustos 2022'de düzenlenen 5. Edremit Kitap ve Kültür Sanat Fuar programındaki konuşmasına fezlekede yer verildi.

Fezlekede, şikayete konu beyanların bazı basın-yayın organları ve internet haber sitelerinde de yer bulduğu kaydedilirken, Soylu'ya yönelik söylemlerle tehdit suçunun yasal unsurlarının oluştuğu belirtildi.

AA’da yer alan haberde fezlekede, "27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa'nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği" değerlendirmesinde bulunuldu.

Fezleke, TBMM'ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

BAŞARIR NE DEMİŞTİ?

5. Edremit Kitap Fuarı'na katılan CHP Mersin Milletvekili Başarır burada yaptığı konuşmasında "Birçok bakan ve milletvekili yargılanacaktır. Ama bir kişi özel yargılanacaktır, o Süleyman Soylu. Ona af yok. O asla af yok" ifadelerini kullanmıştı.

Kitap fuarında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirmişti.

Ayrıca CHP'li üç isim hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatılmıştı. Hakkında soruşturma başlatılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, şunları söylemişti:

''Alıştık. Umurumda bile değil. Milletvekilleri, bakanları yargılanacak Süleyman Soylu özel yargılanacak dedim. Ne zamandan beri yargılanması gereken kişiyi söylemek suç oluyor. Süleyman Soylu özel yargılanacak dedim. Evet, zamanı gelince özel yargılanacak. Bu sözümden bir milim geri dönmem. Soruşturma sebebi budur.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar