CHP'li Erdoğan Toprak'tan yanlış girilen oylarla ilgili açıklama: Tüm yasal itirazlarımızı yapıyoruz

CHP'li Erdoğan Toprak'tan yanlış girilen oylarla ilgili açıklama: Tüm yasal itirazlarımızı yapıyoruz
Islak imzalı tutanaklardaki oy sayılarının, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemine yanlış girildiğinin tespit edilmesi üzerine CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da bir açıklama yaptı. Toprak, "Tüm yasal itirazlarımızı yapıyoruz" dedi.

Artı Gerçek - 14 Mayıs milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından çok sayıda oyun Yüksek Seçim Kurulu sistemine yanlış işlendiği ortaya çıktı. Teyit.org da, sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan Diyarbakır Bismil’de 1234 nolu sandıkta 233 Yeşil Sol Parti oyunun MHP'ye yazıldığı şikayetini inceledi. YSK’nin kesin sonuçları ve tutanakları henüz erişime açmadığına dikkat çekilen incelemede, buna rağmen eldeki mevcut verilerin tutarsız olduğu belirtildi. Yeşil Sol Parti'nin birçok oyunun itirazlar sonucunda geri alındığı belirtilirken bir açıklamada CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'tan geldi.

'BİR OYUMUZUN DAHİ HAKKINI YEDİRMEYİZ'

Toprak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"YSK’nın partilerle paylaştığı kesin olmayan seçim sonuçlarına göre; YSK veri girişleriyle ıslak imzalı sandık kurulu tutanakları arasında çok sayıda ciddi hata mevcuttur. Tüm yasal itirazlarımızı yapıyoruz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, sürecin takipçisiyiz. Bir oyumuzun dahi hakkını yedirmeyiz. #YSK"

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar