CHP'li Özgür Karabat'tan Avrupa'ya Erdoğan tepkisi: En başından beri destekliyordu

CHP'li Özgür Karabat'tan Avrupa'ya Erdoğan tepkisi: En başından beri destekliyordu
CHP’li Karabat, üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a yönelik "Avrupa derin nefes aldı" değerlendirmesi yapan The Telegraph üzerinden Avrupa'ya tepki gösterdi. Karabat, "Erdoğan, emperyalist Ortadoğu politikaları için vazgeçilmez bir ortak" dedi.

Artı Gerçek - CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, üçüncü gez cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Avrupa'ya tepki göstererek "Türkiye’nin ekonomi ve mülteci sorunlarını AKP’nin çözmesi söz konusu değil. Bunu çok iyi bilen Avrupa en başından beri Erdoğan’ı destekliyordu" ifadelerine yer verdi.

CHP'li Özgür Karabat, üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan üzerinden The Telegraph’ın, Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesinin Avrupa’da nasıl karşılandığını ve Avrupalı liderlerin çoğunun Türkiye’nin mevcut durumundan rahatsız olmadığını vurgulayarak “Kabul etmeseler de Avrupa’daki liderlerin çoğu, Türkiye AB'den uzak durduğunda kendilerini daha rahat hissediyor” ifadelerini kullanmasını hatırlattı.

Avrupa'ya söz konusu sığınmacılar politikası üzerinden tepki gösteren Karabat, ""Daha onlarca tebrik mesajı var. Ancak sizin de gördüğünüz gibi Avrupa, ABD ve NATO açısından Erdoğan, hem mülteci hem de emperyalist Ortadoğu politikaları için vazgeçilmez bir ortak. ifadelerine yer verdi.

Karabat, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan‘ın geçmişte 'katil' ve 'darbeci' ifadelerini kullandığı Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile 'tebrik telefonu' üzerinden görüşmesini de hatırlattı.

'AVRUPA EN BAŞINDAN BERİ ERDOĞAN’I DESTEKLİYORDU'

Karabat'ın, Batılı isimlerin Türkiye'ye yönelik açıklamasını hatırlattığı değerlendirmesi şu şekilde:

"KİM BATI’NIN, NATO’NUN TEMSİLCİSİYMİŞ ORTAYA ÇIKTI 1-Türkiye’nin ekonomi ve mülteci sorunlarını AKP’nin çözmesi söz konusu değil. Bunu çok iyi bilen Avrupa en başından beri Erdoğan’ı destekliyordu. Gerekçelerini şu tweet dizisinde ayrıntılarıyla anlatmıştım:

2-Ne kadar haklı olduğumuzu, 28 Mayıs sonrasında yapılan açıklamalarda görüyoruz.
İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Telegraph, “Erdoğan’ın iktidarda kalmasıyla Avrupa rahat bir nefes aldı” manşetini attı.

'ERDOĞAN AVRUPA’NIN ÇIKARINA ÇALIŞIYOR'

3-Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Erdoğan’ı tebrik ederken “Halklarımızın çıkarına olacak şekilde ilişkileri ilerletmek için çalışmak hem Türkiye hem AB için stratejik önem taşımaktadır” dedi. Avrupa çok açık bir şekilde çıkarları doğrultusunda Erdoğan’la çalışmaya devam ediyor.

4-Türkiye’nin yetişmiş insan gücü, Erdoğan’ın otokratik yönetiminden Avrupa’ya gidiyor. Ayrıca, mültecilerin Avrupa’ya gidişini engelleyen Erdoğan, tabii ki Avrupa’nın çıkarına çalışıyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen’in bahsettiği çıkar ilişkisi tam olarak bu.

'MUHALEFETE HER TÜRLÜ İFTİRA ATANLAR, BAKIN KİM BİDEN’CI VE NATO’CUYMUŞ!'

5-ABD Başkanı Biden’ın Erdoğan’ı tebrik ederken kullandığı, “NATO müttefikleri olarak ikili meseleler ve ortak küresel zorluklar üzerinde birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” ifadesi de ortada. Muhalefete her türlü iftira atanlar, bakın kim Biden’cı ve NATO’cuymuş!

6-NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Erdoğan’ı tebrik etti ve "Birlikte çalışmayı sürdürerek temmuzdaki NATO Zirvesi'ne hazırlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

'MUHALEFETİ SİSİ’YE BENZETEN ERDOĞAN’I ARAYIP TEBRİK EDEN LİDERLERİN ARASINDA SİSİ DE YER ALDI'

7-Daha onlarca tebrik mesajı var. Ancak sizin de gördüğünüz gibi Avrupa, ABD ve NATO açısından Erdoğan, hem mülteci hem de emperyalist Ortadoğu politikaları için vazgeçilmez bir ortak.

8-Şunu da ekleyelim... Yıllarca Mısır Sisi’ye her türlü hakareti eden, muhalefeti Sisi’ye benzeten Erdoğan’ı arayıp tebrik eden liderlerin arasında Sisi de yer aldı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar