CHP'nin 'Erdoğan'ı ayakta karşılama' anketi: En çok DEM Parti seçmeni tepkili

CHP'nin 'Erdoğan'ı ayakta karşılama' anketi: En çok DEM Parti seçmeni tepkili
Özgür Özel, CHP’li vekillerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamalarına ilişkin odak anketin sonuçlarını MYK üyeleriyle paylaştı. Ankete göre, AKP ve MHP seçmeni memnun. DEM Partililerin yüzde 60'ı ise ayakta karşılamaya tepkili.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Hatay'da yapılan MYK toplantısında, CHP’li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamalarına ilişkin odak anketin sonuçlarını üyelerle paylaştığı belirtildi. Ankette, ayakta karşılamadan en çok memnun olan kesimin AKP ve MHP seçmeni olduğu görüldü.

EN BÜYÜK DESTEK MHP'DEN

Cumhuriyet'in haberine göre, AKP seçmeninin yüzde 92’si Erdoğan’ın ayakta karşılanmasını olumlu bulduğunu söyledi. CHP’nin tutumunu en çok destekleyen ise yüzde 95 oranında MHP seçmeni oldu.

DEM PARTİLİLERİN YÜZDE 60'I TEPKİLİ

CHP seçmeninin yüzde 38’inin duruma tepki gösterip eleştirdiği belirtildi. Erdoğan’ın ayakta karşılanmasına en çok tepki gösterinin de yüzde 60 oranında DEM Parti seçmeni olduğu aktarıldı.

'NORMALLEŞMENİN İLETİŞİMNİ DOĞRU YAPARSAK...'

Anketin sonuçlarını değerlendiren kurmaylar, “Normalleşmenin iletişimini seçmenimizle de doğru yaparsak halktan iyi karşılık bulduğunu görüyoruz. Türkiye’yi içine sıkıştığı kutuplaşmadan çıkartabiliriz. İktidar istiyoruz ve aynı şeyleri deneyip farklı sonuçlar alamazsınız. Biz artık sonuçları değiştirmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. CHP lideri Özel’in de toplantıda, “Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var” vurgusunu yaptığı belirtildi. Toplantıda Hatay’da depremden bu yana süren sorunların da ele alındığı belirtildi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar