'Çok kötü yönetiliyoruz' diyen Tuncer Bakırhan: Yapamıyorsanız defolun gidin

'Çok kötü yönetiliyoruz' diyen Tuncer Bakırhan: Yapamıyorsanız defolun gidin
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, AKP'nin ülkeyi yönetemediğini vurgulayarak, "Yapamıyorsanız defolun gidin" dedi.

Artı Gerçek - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 'Ekmek ve Adalet Buluşmaları' kapsamında Mersin'de günlük programını güvencesiz çalıştırılan işçilerle Akdeniz İlçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan Barış Parkı'nda yaptıkları etkinlikle bitirdi. Etkinliğe güvencesiz çalıştırılan işçiler dışında yanı sıra yüzlerce kişi de katıldı.

İŞÇİLER, SORUNLARINI ANLATTI

İşçiler, güvencesiz bir şekilde 12 saatten fazla 600 TL yevmiyeyle çalıştıklarını ifade ederek, emeklerinin karşılığını alamadıklarını ve ekonomik krizle yoksulluk altında ezildiklerini anlattı. Bir kadın işçi, emeklerinin gasp edildiğini ve işçinin değil elçi ile çavuşun kazandığını söyledi.

Başka bir işçi kadın, gece yarısı saat 03.00'te çocuklarını evde bırakıp, işe gittiğini ve güvencesiz çalıştırıldığını dile getirdi. Çocuklarını okula gönderemeyecek duruma geldiğini belirten kadın, "İsyan edecek duruma geldik" dedi.

BAKIRHAN: EKMEK VE ADALET İSTİYORUZ

İşçilerden sonra Bakırhan söz aldı. İşçilerin durumuna ve gün geçtikçe derinleşen ekonomik krize dikkat çeken Bakırhan, iktidardan adalet ve ekmek istediklerini vurguladı. Bakırhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sizden alın terimizin karşılanmasını, eşit olmamızı, demokrasi istiyoruz. Bize iş bulamayan, sigortasız çalışmaya mahkum eden bu saray iktidarına soruyoruz Suriye’de ne işin var, Irak'ta ne işiniz var, Rojava'dan ne istiyorsunuz? Asıl biz size soruyoruz, yapamıyorsanız defolun gidin. Çok çok kötü yönetiliyoruz.

Onlar bu toplumu çürütmek istiyor. Biz ahlaki politik bir toplum yaratmaya çalışıyoruz. Onlar belediyeleri borç batağına çevirdiler. Biz belediyenin her bir kuruşunu kendi onurumuz gibi koruyarak; park, yol ve bahçe için harcıyoruz. İstiyoruz ki hiçbir bebeğin annesi bez arayışına girmesin çocuklar okula rahat gitsinler yaşadıkları bu coğrafyada alın terlerini alsınlar insanca yaşasın istiyoruz. 'Uzaya büyük yatırım yapacağız' diyorlar. Önce emekçini doyur, sonra uzayla uğraşırsın. Hem uzaya yatırım yapıyorlar hem eğitimi bitirdiler. Her yer imam hatip oldu. İmamlarla uzay çağında atılım yapacaklarını düşünüyorlar. Bizi kandırıyorlar."

'ADALET, EKMEK VE AŞ VERİN'

"Bu iktidarı göndermek bizim boynumuzun borcu mudur?" diye soran Bakırhan, "Emin olun umutlarımız büyük 40 yıldır mücadele ediyoruz. Geri adım atmadık bu saatten sonra böyle bir zeminde devam ederek, Kürde, Alevi’ye, emekçiye, gence, üretene düşman bu iktidarı göndereceğiz. Buna olan inançla bu iktidarı göndereceğiz" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar