Davutoğlu'ndan üç partiye çağrı: Meclis'te birlikte grup kurmak zaruret

Altılı Masa kurulmadan önce DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile 'üçlü ittifak' önerisinde bulunan Davutoğlu, 'Olsaydı AK Parti'den kayan oyları çekerdik" dedi. DEVA, Saadet ve Demokrat Parti'ye çağrı yapan Davutoğlu, "Meclis'te grup kurma" çağrısı yaptı.

Artı Gerçek - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "İtiraf edeyim" diyerek Altılı Masa kurulmadan önce DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'ye "Gelin ortak bir zemin kuralım" çağrısı yaptığını söyledi. 14 Mayıs seçimleri sonrası değişen Meclis tablosuna işaret eden Davuoğlu, "Şimdi de bir çağrıda bulunuyorum özellikle bu üç parti (DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti) yetkililerine. Meclis'te yeni bir tablo oluştu. Birlikte bir grup kurmak bir zarurettir" dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu'nun DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti üzerinden yaptığı 'grup' çağrısı dikkat çekti.

'EĞER ÜÇLÜ İTTİFAK OLSAYDIK AK PARTİ'NİN OYLARINI ÇEKERDİK'

AKP'den kayan oyların MHP ve Yeniden Refah'a kaydığını belirten Davutoğlu, "Millet İttifakı bunları neden çekemedi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Eğer üçlü ittifak olsaydı çekerdik. Ben bu meseleyi iki sene önce gördüm. Altılı Masa'yı kurmadan önce 'Gelin ortak bir zemin kuralım. AK Parti'ye oy vermeye alışmış kitlelerin bir anda CHP'ye oy vermesi mümkün değil' dedim ama anlatamadım. Sonra da anlatamadım. İtiraf edeyim. Çok ısrar ettim. Herkes biliyor kamuoyunda bunu. Bazen fırtınanın geldiğini görürsünüz ama gücünüz fırtınayı engellemeye yetmez.

ÜÇ PARTİYE 'MECLİS'TE GRUP KURALIM' ÇAĞRISI

Şimdi de bir çağrıda bulunuyorum özellikle bu üç parti (DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti) yetkililerine. Meclis'te yeni bir tablo oluştu. Birlikte bir grup kurmak bir zarurettir. Onun formülleri çok rahat bulunur. Ben çalışmadığım hiçbir şeyi gündeme getirmem. Yeter ki insanlar yaşadıklarından biraz ders alsınlar. Seçmeni suçlayamıyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar