Gelecek Partisi'nden 'Özdağ' açıklaması: İlk turda olduğu gibi...

Gelecek Partisi'nden 'Özdağ' açıklaması: İlk turda olduğu gibi...
Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi, Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesinin ardından "İlk gün olduğu gibi altı siyasi parti olarak altına imza attığımız her belgenin arkasındayız" dedi.

Artı Gerçek - Seçim kampanyası sırasında göçmen karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasının ardından tutumu merak edilen Gelecek Partisi'nden açıklama geldi. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "Siyasal duruşumuzu ve siyaset yapma motivasyonumuzu şekillendiren temel ilkeler bizim için araçsal değil, ülkemizi huzurlu ve müreffeh yarınlara taşımanın yol işaretleridir" diyerek, "Birinci turda bu amaçla sandığa giden milyonların yine aynı amaçla oy kullanacağından eminiz" ifadelerini kullandı.

TEMURCİ'NİN ÇIKIŞININ ARDINDAN...

Özcan'ın açıklaması, Gelecek Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'nin, Özdağ'ın 'içişleri bakanlığı' iması karşısında "Bir toplumsal barış projesi olan Millet İttifakı, göç ve sığınmacı problemini çözmeyi taahhüt etmiştir. Kazanmak için her yol mübah değildir" açıklamasının ardından geldi. Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile yaptığı anlaşma çerçevesinde içişleri bakanı olacağı iddiası CHP tarafından yalanlanırken, Temurci'nin paylaşımı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmişti.

Gelecek Partisi'nin sözcüsü Özcan ise bu gelişme üzerine şu paylaşımı yaptı:

"Kamuoyuna duyuru:

Millet İttifakı; Cumhur İttifakının ve başkanlık sisteminin ülkeyi soktuğu otoriter yolsuzluk düzeninden kurtararak, ülkemizi demokratik ve müreffeh bir düzene kavuşturmak üzere kurulmuş, bugüne kadar da söylem ve program önerilerini bu ilkeler doğrultusunda şekillendirmiştir.

Gelecek Partisi ülkemizde çoğulculuğun, demokrasinin ve hukukun güvencesi olarak çıktığı yolda kuruluşundaki ilkelerden taviz vermeden devam etmektedir.

Siyasal duruşumuzu ve siyaset yapma motivasyonumuzu şekillendiren temel ilkeler bizim için araçsal değil, ülkemizi huzurlu ve müreffeh yarınlara taşımanın yol işaretleridir.

Birinci turda bu amaçla sandığa giden milyonların yine aynı amaçla oy kullanacağından eminiz.

İlk gün olduğu gibi altı siyasi parti olarak altına imza attığımız her belgenin arkasındayız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar