Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz
Kürdistani ittifak, Cumhur İttifakı'nın kampanyasının merkezine Kürt düşmanlığını aldığını belirterek, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu. İttifak, sandığa çağrı da yaptı.

DİYARBAKIR - Siyasi parti ve oluşumlar 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimine ilişkin tutumlarını açıklamayı sürdürüyor. Bir açıklama da Kürt partilerinin de içinde bulunduğu Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakından geldi.

Seçimlerin ikinci turuna ilişkin tutumunu yazılı açıklama ile duyuran Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, ittifakın halka karşı tarihsel sorumluluk ve politik görevleri olduğu hatırlatıldı. Büyük fırsatların ve risklerin iç içe olduğu tarihi bir eşikten geçildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Bu eşikte halkımızın üzerinde sürdürülen inkar, asimilasyon ve şiddet politikası artarak devam etmektedir. Kürt fobisi nedeniyle mevcut statükonun korunmasına yönelik politikalar yeniden güncellenmektedir. İktidarın Kürt meselesinin çözümü ile Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin kalıcı bir çözüm önerisi kalmamıştır” denildi.

'TEHLİKE BÜYÜMEKTE'

28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun gerçekleşeceğinin belirtildiği açıklamada, iktidarın kayyım politikası, Kürtlere, Kürt partileri ve sivil toplum kuruluşlarına karşı olan tutumu hatırlatıldı. Kürt halkının haklarını güvenlik ve beka sorunu ile eşitleyen tek adam rejimine karşı olduklarının vurgulandığı açıklamada, şu uyarı yer aldı:

"Cumhur ittifakının adayı ve bileşenleri ilk tur seçimleri boyunca tarihsel Kürt düşmanlığını seçim kampanyalarının merkezine almış, bunun üzerinden toplumu ve siyaseti kamplara bölmeye çalışmıştır. Türkiye’nin temel meselesi olan Kürt meselesine yönelik korkuya dayalı kutuplaştırıcı seçim kampanyası ikinci turda da maalesef devam etmektedir. Bu kampanyanın dili, söylemi ve stratejisi siyaset kurumunu ve toplumu Kürt meselesi üzerinden gerilime sürüklemeye devam ettikçe tehlike büyümektedir."

KÜRT MESELESİ VE DEMOKRATİKLEŞME

Kürt meselesi çözülmeden demokratik bir rejim ve normalleşmiş bir toplumsal yaşamın mümkün olmayacağın belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara’nın demokratikleşmesinin ön koşulu Amed’in özgürleşmesinden geçmektedir. Bunu sağlayacak olan demokratik ve barışçıl siyasettir. Dolayısıyla tüm baskılara, itibarsızlaştırmalara ve yok sayılmalara karşı demokratik mücadele anlayışını korumaya ve halkımızın menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz. Bizler Kürt Özgürlük ve Demokrasi ittifakı olarak demokratik siyasetin gücüne inanıyor, özgür ve demokratik koşullarda yaşama arzumuzda ısrar ediyoruz.

'KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYORUZ'

Kürt halkının haklarını alacağı bir siyasal zeminin yaratılması, bütün sorunların özgürce tartışılacağı bir iklimin oluşması, siyasal sürecin normalleşmesi için Kemal KıIlıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi deklere ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri baskıcı ve ötekileştirici tek adam rejimine son vermeyi mümkün kılan tarihsel bir sınavdır. Tüm halkımızı bu tarihsel sınavda demokrasiden ve değişimden yana tutum almaya davet ediyoruz. Kazanmak ve başarmak için başta bütün Kürt gençlerini, mücadeleci kadın ve erkekleri olmak üzere tüm halkımızı her ne olursa olsun sandık başına gidip oyunu kullanmaya, oy kullanmak isteyen yurttaşlarımızla dayanışma içinde olmaya; okullarda, sandıklarda görev ve sorumluluk almaya; halkının iradesine ve oyuna sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sandığa gitmek halkımızın sorunlarının çözüme kavuşması için önemli bir fırsattır.

'SANDIĞA GİDİN' ÇAĞRISI

O halde; Kürt meselesinin barışçıl ve demokratik çözümü için, Kürt belediyelerine bir daha kayyım atanmaması için, Yoksullaşmaya dur demek için, Savaşa ve şiddet politikalarına karşı durmak için, Kadınlara eşit ve özgür bir yaşam, gençlere güvenli bir gelecek sunmak için sandıklara gidelim, oyumuzu değişim ve demokrasi lehine kullanalım ve sandıkları koruyalım. Sandığa sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.

KÜRT ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İTTİFAKI

Yeşil Sol Parti'yi destekleme kararı alan Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, HDP, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Azadi Partisi'nden oluşuyor. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar