DBP Eş Genel Başkanı Bayındır: Kayımları Ankara'ya süpüreceğiz

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır: Kayımları Ankara'ya süpüreceğiz
DEM Parti'nin Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki seçim bürosu açılışında konuşan DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, "Kayyımları Ankara'ya süpüreceğiz dedi.

Rojhat ABİ



DİYARBAKIR - DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Yenişehir ilçesinde seçim bürosunu açtı. Açılışa DBP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Çiğdem Kılıçgün Uçar ile DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, eşbaşkan adayları, parti örgütleri, Barış Anneleri ve Diyarbakırlılar katıldı.

'GÜLTAN KIŞANAK ONURUMUZDUR' SLOGANLARI ATILDI

Açılışta halaylar ve zılgıtlar çekildi. DEM Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına aday gösterdiği, 2016'dan bu yana tutuklu bulunan Gültan Kışanak için "Gültan Kışanak onurumuzdur" sloganları atıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile ilçe belediye eşbaşkan adayları halkı selamladı.

'KÜRT HALKI ÖZGÜRLÜĞÜNDEN GERİ ADIM ATMAZ'

Açılışta konuşan DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, şunları söyledi:

"Bizler Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması için yürüdük. Sizlere Botan ve Serhat'tan selam getirdik. Kürt halkı özgürlüğünden geri adım atmaz. Kürt halkı özgürlüğü için yürüyor. Kimse bu direniş karşısında duramaz. Yüz yıldır engel olmaya çalışıyorlar, başarılı olamazlar."

'ONURLU BİR YAŞAMI KURMAK İÇİN GELİYORUZ'

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere değinen Bayındır, şöyle devam etti:

"Önümüzde yerel seçimler var. Kayyımlara ve talan rejimlerine karşı hepimiz biriz. Onları geldikleri yere, Ankara'ya süpüreceğiz. Bugün kayyım talanını görmek için vicdanlarını dinlesinler. Bizler onurlu bir yaşamı kurmak için geliyoruz. Halkımız kayyım rejimini göndermeye hazır. Tüm Kürdistan'da büyük başarılar elde ederek kazanacağız. Yeni bir yaşam için yerel yönetimlerimizdeki eşbaşkanlar çizgimizdir. Buradan da Sevgili Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel'e bin selam olsun. Eşbaşkanlığa dayalı yerel yönetimlerimizin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve selamlıyoruz." (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar